BALTIC BEES iz Latvije u Hotelu Park Čakovec

– Nedjelja, 10. lipnja, dan za zračnu predstavu koja pomiče granice. Ove godine ciljevi su još viši, standardi još veći, a nebo nam nije granica – stoji u pozivu za Airshow 2018, a da je stvarno tako uvjerio nas je i jedan od gostujućih timova koji je odsjeo u obnovljenom čakovečkom Hotel Park-u.

Imali smo priliku pobliže upoznati odvažnu i neustrašivu akrobatsku skupinu Baltic Bees iz Latvije, posebnu atrakciju ovogodišnjeg Airshow-a.

Kako je najavio predstavnik i najmlađi pilot skupine Alessandro Scorrano, sa 6 aviona L-39C Albatros izvest će još nikad viđen nastup s novitetima!

Baltic Bees multinacionalan je tim s 12 članova, od kojih je 6 profesionalnih pilota. Osnovan je prije točno 10 godina, stoga je nedjeljni nastup u Pribislavcu s razlogom drugačiji od njihovih ostalih izvedbi.

– U čast proslavi prvog desetljeća od okupljanja razvili smo novi program. Pripremljeni manevri mnogo su dinamičniji i oku zanimljiviji od dosadašnjih pa se nadam da će se svidjeti posjetiteljima nedjeljnog aeromitinga. Nazočit će još neviđenom show-u kojeg mi već sad obožavamo, rekao je Scorrano.

Nastupili su u nešto više od 45 država na tri kontinenta, a put do Hrvatske trajao je tri sata uz stanku za dopunjavanje goriva u Češkoj Republici. Najduže i najekstremnije putovanje bilo im je do Kine, a trajalo je čak 5 dana.

Prije tri godine nastupili su u Varaždinu, a dojmovi o Hrvatskoj i boravku u Čakovcu te rekonstruiranom ruhu Hotel Park-a izrazito su pozitivni. Nakon nastupa u Pribislavcu odmah putuju na sljedeći u Maribor.

Njihov je sastav okupio članove iz Latvije, Litve, Rusije, Ukraine i Italije te postao jedan od većih civilnih aero skupina u Latviji.

– Razlog multinacionalnosti našeg tima je u problemu pronalaska pilota u našoj državi. Latvija je malena zemlja i vrlo je teško pronaći nekog tko ima predispozicije. Ostali su članovi nešto stariji i uglavnom s područja bivšeg Sovjetskog Saveza, objasnio je.

Posebnost je što svaki borbeni mlažnjak ima tradicionalno ime čime žele promicati Latvijsku kulturu, a ime ‘Baltic Bees’ osmišljeno je s namjerom da se ublaži agresivnost glasnih mlažnjaka jer, kako kažu, pčele (bees) su plemenite životinje.

Spektakularne scene aero akrobacija imate priliku doživjeti u nedjelju, 10. lipnja u trajanju od 12:30 do 18 sati na aerodromu u Pribislavcu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije