FOTO Mimohod mladih glazbenika: Suita pokazala svoj glazbeni potencijal

5., 6. i 7. lipnja dvorana Zrinski zgrade Scheier u Čakovcu je mjesto završne godišnje glazbene produkcija učenika Suite – škole sviranja i pjevanja Čakovec – Nedelišće.

Kako je kazao Dean Mošmondor, vlasnik i ravnatelj škole oni takve aktivnosti provode već 23 godine, a godišnje pozornicom prođe više od stotinjak mladih glazbenih nada koje pokazuju što su tijekom školske godine naučili.

– Svoju vještinu sviranja, trud i rad kroz pjesmu pokazali su polaznici synthesizera, glasovira, harmonike, gitare, violine, flaute i vokalisti, individualno kao i grupno. Nastupi su im dodatni stimulans za daljnji rad, a obzirom na veliki broj izvođača glazbene se svečanosti provode kroz tri dana – ističe ravnatelj i dodaje kako s mladim glazbenim nadama radi veći broj glazbenih pedagoga, a kakav je njihov rad vidljivo je na završnim nastupima koji se mogu ocijeniti više od uspješnih.

Naša je ekipa na događaju bila jučer, 6. lipnja, kada je naišla na punu dvoranu zgrade Zrinski i uvjerila se u riječi ravnatelja, a posebno su nas dojmile ovacije zahvalnog gledateljstva koje su doživjeli izvođači pa s pravom odzvanjaju njegove riječi kako su ovo večeri velikih umjetnika.

Zbog čega? Jer su polaznici Suite uspjeli pokazali zavidan stupanj u izvođačko-tehničkom i interpretativnom smislu vještinu sviranja i pjevanja.

Treba dodati kako polaznici Suite njihovim obožavateljima godinama priređuju i božićno-novogodišnju čestitku svojim umijećima.

Stoga, svi koji se žele u sve iznijeto uvjeriti, imaju prilike još danas, u četvrtak, 7. lipnja, u 19:30 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije