FOTO Zajedno protiv raka – praznik humanosti u Čakovcu

>> Zajedno protiv raka: Humanitarni koncert i modna revija u Čakovcu (Petak, 1.6.2018.)

Desetu godinu za redom je Županijska liga protiv raka Čakovec, pod pokroviteljstvom službe Zaštite autorskih muzičkih prava (ZAMP-a) i Hrvatskog društva skladatelja (HDM-a) te u suradnji s brojnim sponzorima, pjevačima, plesnim skupinama i drugim umjetnicima u petak, 1. lipnja u čakovečkom Centru za kulturu organizirala modnu reviju te bogat zabavni program.

Sve je to održano pod nazivom Zajedno protiv raka pjesmom, plesom i modnom revijom. Kako i samo ime kaže ZAJEDNO znači da su toga petka u hram kulture u Čakovcu došli svi oni koji su željeli pomoći onima koji su pobijedili ili se još uvijek bore protiv raka. Financijska sredstva prikupljena prodajom nekih proizvoda s modne revije kao i od prodaje ulaznica bit će kanalizirani za rehabilitaciju, pod stručnim vodstvom, oboljelih od raka i to na gradskim bazenima Marije Ružić Čakovec.

Da bi modna revija mogla uspjeti u pomoć Ligi priskočile su modne kuće, odnosno tvrtke sa svojim kolekcijama. Ovoga puta su to bile modne kolekcije tvrtki Srnec Style iz Čakovca, Studio Mode d.o.o iz Čakovca, XD Xenia Design, Krojački studio Anna iz Murskog Središća, Astrea d.o.o. sa svojom kolekcijom trenirki te Pletix s revijom kupaćih kostima koje zastupa Stoma Medical.

Reviju su nosili žene i muškarci klubova Županijske lige protiv raka Čakovec te profesorice i učiteljice Međimurke županije. U zabavnom programu sudjelovali su Marija Kupper Jambrošić, Zbor kluba laringektomiranih Međimurske županije, Chorus Blas Ivanovec, KUD Belica, Vokalna skupina udruge za promicanje kvalitete života Turen, Sinovi Međimurja, Ženska vokalna skupina Stridonne, Tamburaški sastav Frikovi, Vokalna skupina hrvatske komore medicinskih sestara-podružnica Međimurske županije, Dječji vrtić Cvrčak – skupina Latice.

Bio je to program primjeren svakome. Zbog čega? Kako je u svojoj nastupnoj pjesmi Marija rekla – Tu dobri su ljudi, izveden je od srca jer su izvođači znali kome ga poklanjaju, za koga otvaraju svoju srca. A brojni gledatelji su priča za sebe. Došli su ovamo iz svih dijelova Međimurja, a bili su tu gosti srodnih udruga iz prekodravlja.

I njima je bio cilj biti dionikom praznika humanosti i zbog toga im se je u ime Županijske lige protiv raka Čakovec zahvalio njihov predsjednik Hussein Saghir, dr. med. spec. radiologije. Izrazio je ponos, a pogotovo zadovoljstvo što Međimurci svih ovih godina davali i daju potporu svim klubovima Lige koja 2018. godine navršava 20. rođendan.

Program su znalački i vrsno, otvorena srca i sasvim volonterski, vodili vrsni kulturni djelatnik Dejan Buvač i po prvi puta tajnica Lige Irena Šestak koja je nosila nakit Ivane Lesjak – Lesica Kreatif.

Za frizure i šminku će se pobrinuti frizerski saloni: Marija iz Čakovca, Melita, Salon ljepote Perla, Oriflame. Pozornicu je dekorirala Božena Kapitarić te Gospodarska škola Čakovec, a cvijeće je donacija tvrtke Vijenac d.o.o. Fotografije za Ligu izradit će Kruno Tuksar.

I za kraj ZAHVALNICE zaslužnima i na njima stih: ‘Al jedno osta iz davnine: slika izvora malog-sve što ima daje, pa ipak živi, ipak vječno traje’ (Gustav Krklec).

Mnogo toga je rečeno u tih nekoliko riječi toplih, dragih, iskrenih kao što su bili i svi oni koji su toga petka, 1. lipnja priredbu učinili pamtljivom dajući joj zamah zna nove, bolje i još uspješnije jer ljudi kojima je ona bila posvećena to zaslužuju…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije