POČELA SEZONA Čakovečki sladoled među najboljima na svijetu

S ponovnim dolaskom vrućina, terase kafića i slastičarnica u centru grada Čakovca već su pune Međimuraca i gostiju iz ostalih krajeva Hrvatske koji svoje slobodno vrijeme provode uz najpoznatiju slasticu za rashlađivanje – sladoled!

Dok se temperature penju prema trideset stupnjeva Celzijevih, neki sjede ispred klima uređaja ili ventilatora, no Međimurci su ipak najčešće odgovorili kako im je najdraža metoda rashlađenja upravo sladoled.

Najstarija slastičarnica u centru Međimurja postoji više od pola stoljeća. Vlasnik iste, koji svake godine radi na inovacijama i novim okusima, ispričao nam je što se ove sezone najviše traži.

Među okusima najviše se kupuju poznate klasike: čokolada i vanilija, ali i zanimljivi novi okusi sladoleda poput Kinder Pinguia, Raffaella, Limete te najvećeg hita ove sezone – Jogurt amarena!

Pohvalio se kako je upravo čakovečki sladoled već nekoliko puta proglašen najboljim na međunarodnom natjecanju u Riminiju.

Prodaja ukusnih kremastih sladoleda plane čim se pojavi sunce, no i tijekom hladnih dana postoje oni koji prkose uobičajenom pravilu – zimi čaj, ljeti sladoled, pa tako ova poslastica nije tražena samo sada.

Posebice su veseli oni najmlađi, no na kraju nismo ni mi mogli odoljeti ledenoj rapsodiji!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije