GORIČAN Tradicionalna Tijelovska procesija

U župi Sv. Leonarda u Goričanu svečano je uvijek na Tijelovo, pa tako i danas 31. svibnja 2018. godine jer se uz svetu misu proslavlja blagdan Tijelova a poslije svete mise prisutni župljani se uz molivu i pjesmu prošeću ‘v prešeciji’ po parku oko crkve te tako javno pokazuju svoju vjeru. Svetu misu i procesiju je predvodio župnik vlč. Josip Drvoderić.

U parku su izrađene četiri postaje-sjenice, ukrašene cvijećem i svetim slikama koje su izradile i okitile mještanke Goričana. Dugogodišnja tradicija je da u Tijelovskoj procesiji u Goričanu uz župljane sudjeluju članovi DVD Goričan, članovi Ceškog društva Sv. Leonarda, članice KUD-a Goričan te mješoviti crkveni zbor župe Goričan.

Lijepo sunčano vrijeme i tradicijska procesija privukli su veliki broj mještana, vatrogasaca, žena u narodnoj nošnji a treba pohvaliti članove Cehovskog društva koji su obavili veliki dio u procesiji noseći ‘nebo’, svijećnjake i lampione. Pohvala ide i mješovitom pjevačkom zboru koji je pjevao kod mise i u procesiji.

Nakon svete mise župnik Josip Drvoderić priredio je druženje i osvježenje u podrumu župnog dvora.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije