DANI OTVORENIH PODRUMA Čeka vas 15 vinskih ‘hramova’

Subota je drugi i posljednji dan kada vrsni međimurski vinari otvaraju svoje podrume, svoje vinske hramove svima onima koji žele s njima podijeliti radost konzumiranja vina koja su oni stvorili te ga sada daju kao najodabraniji dar Božji i plod uma, rada, znanja i strpljenja svima nama u ‘kupice’.

Danas je pred svima nama ogroman izazov, jer s jedne strane htjeli bi pohoditi svakog vinara, a s druge strane je stvarnost koja nas čini pomalo tužnim. Naime, danas se otvara 15 podruma, onih probranih vinara, a sigurno je toliko puta 4 onih koje nazivamo ‘vikendaši’ i tada krene računica.

Ako kod svakog popijem kupicu to je 15 kupica vina. A kako popiti samo kupicu ako, na primjer, Cmrečnjak nudi 12 vrsti i to redom sva zlatna vina.

Budi sada ‘frajer’ i odluči kako bi sve bilo zadovoljeno. Treba prizvati mudrost i priznati kako sve ne možeš imati, u ovom primjeru popiti i kako će još biti Dana otvorenih podruma, samo ih treba doživjeti, a to se može upravo mudrim pijenjem onoga što će danas vinari, već od podneva točiti iz bačvi, lagvi i buradi, kako tko voli.

Dragi naši najcjenjeniji čitatelji, mi dajemo spisak onih podruma, ili složimo se hramova, a vama prepuštamo da se odlučite, što vam sigurno nije lako, ali, mudrost, potom volja i snaga. I nikako, ali baš nikako ‘pod gasom’ u vozilo.

Potpisnik ovog teksta smatra kako su samo dva medija vrijedna prepustiti im se. To su žene i vino. Pa nakon što se prepustite vinu, u potpunosti se prepustite ženi – supruzi koja će sigurno znati što s vama i sigurno će biti dobro.

Krenimo: Cmrečnjak – Sveti Urban 273, DGA Pjenušci – Banfi 84 , Dvanajščak-Kozol – Dragoslavec 81, Boris Novak – Banfi 201, KnehtlMedenjak – Sveti Urban 82, Alojz Tomšić – Železna Gora 56, Hažić – Jurovčak 72, Lovrec – Sveti Urban 133, Kerman – Sveti Urban 88, Kocijan – Štrigova71, Kunčić – Banfi 125, Horvat (Robert i Vladimir) – Sveti Urban 279, Kossi – Štrigova 119, Solum Vinarija – Vugrišinec 102 i Munđarov breg – Frkanovec 2 kod Filipa Palašeka.

Svejedno kojim redom krenete, nećete pogriješiti, a na kraju dana krenite samo u jednom smjeru. Domu svome. Živjeli i vidimo se u nekom od hramova na međimurskoj vinskoj cesti, s pušipelom, graševinom, pinotom, rizlingom… u njezinoj uzoritosti kupica!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije