ČAKOVČANKE I ČAKOVČANCI priređuju izložbu Čakovec nekoć – lica i osobe

Lica i osoba je puno. Pojavljuju se, tu su stalno oko nas, čini se oduvijek i zauvijek, pa nestaju i mijenjaju se, pa se opet pojavljuju i nestaju. Vrijeme (Kronos) jede svoju djecu, jede trenutke koji su nam izgledali da će vječito trajati, a eto minuli su a još se nismo okrenuli oko sebe…

Lica nestaju i traju u zaboravu i sjećanju. Fotografije, taj đavolji izum, po svom su karakteru proustovske. Fotografije su pronađeno i izgubljeno vrijeme. Ovdje su na stotinu fotografija lica Čakovca; stotinu fotografija čini se puno, zapravo su tek kap, tisućinka kapi, u moru vremena.

Ipak nam barem donekle šalju poruku iz prošlosti. Zaprepastimo se kad vidimo lica, koja su nam se nekad činila sasvim obična, kako su zapravo bila čudesno lijepa i prepuna životne ljepote, prizivajući nam ondašnji Čakovec koji nam je isto tako izgledao obično, a bio je bajka. Razveselimo se jer su opet tu, pred nama, i istodobno duboko rastužimo. Nestalo je…

“Čakovec nedavno – lica i osobe” druga je izložba koju priređuje fejsbuk grupa Č&Č (Čakovčanke i Čakovčanci) kao memento i himnu Čakovcu. Prva je izložba održana 2017. godine nekako u isto vrijeme, a nadamo se da će iduće godine biti održana sljedeća te da će ovakve izložbe postati tradicija.

Jedan od ciljeva izložbe je da iz mraka ladica i privatnih arhiva izvuče fotografije koje postaju sve dragocjenije kako vrijeme protječe.

Na izložbi su zastupljeni sljedeći autori: Josip Strahonja, Josip Tarnai, Emil Hudin, Mirko Banjeglav, Ivica Žišković, Bojan Damiš, Edo Lukman, Miljenko Muršić i dr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije