SITNICE Psi napadaju ljude, oduzete naknade i voze bez registracije

Psi koji napadaju ljude na ulicama su jako opasni. To nisu obični psi već američki stafordi-pitbuli i ulaze u tuđa dvorišta i napadaju. Situacija je alarmantna, a vlasnici tih pasa su bahati i spremni su se potući s nama koji ukazujemo na problem – kaže Aleksandar Koša, član VMO Sitnice

Četiri je sjednice u proteklom razdoblju održalo Vijeće mjesnog odbora Sitnice, naselja u Gradu Mursko Središće, čiju većinu čine pripadnici romske narodnosti. Na prvoj sjednici je ukazano na probleme koje u naselju stvaraju psi američki stafordi-pitbuli kako ih je prepoznao vijećnik Aleksandar Koša, tvrdeći kako oni napadaju druge pse, ali i ljude u naselju.

– Ti psi također grizu i usmrte druge pse-mješance. Jako su opasni za ljude i posebno za djecu, a nisu niti cijepljeni. Kada njihove vlasnike upozorimo na nered, oni su spremni nas tući, naglasio je Koša.

Odlučeno je da se o tome izvijesti Grad Mursko Središće, sa zamolbom da se vlasnici tih opasnih pasa novčano kazne.

Dalibor Hun pak je ustvrdio kako su mnogi žitelji Sitnica nezadovoljni obavljenom zimskom službom u naselju o čemu je obaviješten gradski komunalni redar. Na sljedećoj sjednici otvoreno je pitanje prometne izoliranosti naselja, te ukidanje zajamčene minimalne naknade.

Milorad Mihanović, predsjednik VMO Sitnice: – Iz Sitnica nema stalne autobusne linije prema Čakovcu, ali niti prema Murskom Središću, a dalje da ne govorim. Zakon o zajamčenoj minimalnoj naknadi kaže da kako prometno izolirano mjesto-naselje ima pravo na vozilo, a ovdje se krši zakon na štetu žitelja Sitnica.

Konkretno, problem je u tome, ako ja kupim vozilo, bilo koliko staro ili jeftino, gubim pravo na socijalnu zaštitu, što je nepravda u odnosu na druge narode. Znači, ako nema vozila hitne pomoći, bolesnog ili unesrećenog čovjeka nema tko prevesti, jer nemamo vozilo, jasan i ogorčen je Mihanović.

Rekao kako će o ovoj problematci govoriti s gradonačelnikom Draženom Srpakom za kojega kaže kako je izuzetno korektan prema Romima, ali i s drugim službama u Gradu Mursko Središće, te nastojati iznaći njezino rješenje.

Donijeta je i odluka da Grad predsjedniku VMO-a Sitnice osigura nekakvu novčanu nagradu za svoj rad koji obavlja za potrebe naselja.

– Predsjednik Mihanović zaslužuje novčanu nagradu ili naknadu jer puno radi za sve nas, a nije nigdje zaposlen, predložio je vijećnik Dušan Oršuš. Isto tako donijeta je i odluka da se pokojniku Rudolfu Horvatu zbog teške materijalne i socijalne situacije u obitelji dodijeli besplatno grobno mjesto na središćanskom gradskom groblju.

Horvat je svojevremeno bio zamjenik predsjednika VMO Sitnice. Nekoliko mještana upozorava kako u naselju ima puno vozila koje prometuju, a nemaju važeću prometnu dozvolu, što može u slučaju prometne nesreće imati mnoge neugodnosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije