ČAKOVČANKA Tea Franjić uspješno spaja dvije strasti u Belgiji

Mlada Čakovčanka Tea Franjić uspješno spaja svoje dvije strasti, poslovanje i sport, u najvećem trgovačkom i poslovnom središtu Belgije.

– Život je ljepši kad si okružen onim što voliš, a kako je biznis sam po sebi prisutan u svakoj industriji, zašto ne spojiti obje strasti – biznis i sport, kaže Tea koja trenutačno boravi u belgijskom gradu Antwerpenu.

Ova mlada Međimurka, nakon srednjoškolskog obrazovanja u Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec, školovanje je nastavila na jedinom američkom koledžu u Hrvatskoj, RIT Croatia u Zagrebu.

– Studiram International Business (Međunarodno poslovanje) na fakultetu koji iziskuje obaveznu praksu. Nakon prošlogodišnje prakse u agenciji za digitalni marketing, ove godine odlučila sam potražiti nešto u sportskoj industriji, dodaje.

Tea je cijeli svoj život okružena sportom. U srednjoj školi volontirala je na završnicama državnih prvenstava školskog sporta u organizaciji Hrvatskog Školskog Sportskog Saveza gdje je, kako kaže, upoznala vrijedne osobe te stupila u kontakt s Međunarodnom školskom sportskom federacijom.

Ljubav prema sportu nikad nije nestala, pa je tako pronašla novi način povratka u tu industriju. Prvi dio prakse odradila je u Maroku, u sklopu Međunarodne školske sportske federacije (ISF) koja promovira edukaciju putem sporta i potiče mlade na stjecanje iskustva.

– ISF je internacionalna organizacija koja se bavi organizacijom školskih sportskih svjetskih prvenstava, ljetnih i zimskih školskih sportskih igara. Nisam očekivala da ću 3 godine nakon upoznavanja predstavnika ISF-a boraviti pored njihovog glavnog ureda u Antwerpenu, kaže Tea prisjećajući se riječi: ‘Bilo bi nam drago da nam se prvo pridružiš u Maroku na Ljetnim sportskim igrama pa onda odeš doma po kofere i par dana nakon doletiš u Antwerpen na praksu.’

Tako je i bilo. Kad su se svi spremali za proslavu prvog maja, Tea je putovala u Marrakech na internacionalni događaj Gymnasiada (Ljetne sportske igre) u kojem je u 18 sportova sudjelovalo oko 3000 natjecatelja iz 58 država.

– Bila sam dio komunikacijskog tima, a zadatak bio mi je tražiti zanimljive ljude i događaje te komunicirati preko društvenih mreža ISF-a. Posao nije bio težak, no bilo je zahtjevno zato što skoro nikad ne prestaje. Sada u Antwerpenu radim u sportskom odjelu, koji je zadužen za svaki aspekt sporta na događajima – od organizacije do provedbe, dodala je Tea.

Nakon prakse Tea svoje planove ima u Zagrebu gdje će završiti zadnju godinu faksa, a nakon toga nada se povratku u sportsku industriju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije