FOTO Međimurski vinari pokazali svoja kulinarska umijeća

Ovoga petka 18. svibnja 2018. Međimurje je postalo središte hrvatske enogastronomije. Otvoreno je Urbanovo – manifestacija koja predstavlja sve ono najbolje što Međimurje ima za ponuditi svojim posjetiteljima, vrhunska vina, gastronomske delicije i prirodne ljepote.

Sloganom ‘Za novu generaciju vinskih hedonista’ u sportskoj dvorani u Štrigovi otvoren je 19. Festival Pušipela na kojem posjetitelji imaju prilike kušati brojna vina iz vinograda 24 međimurska vinara i vinogradara.

Prvog dana Urbanova u Državnom arhivu Međimurje u Štrigovi otvorena je izložba “Čovjek i krš”, a u Termama Sveti Martin održan je i “Cooking night show”, kulinarsko glazbeni spektakl.

U večernjim satima najbolji međimurski vinari okupili su se treću godinu zaredom u LifeClass Termama Sveti Martin u Hotelu Spa Golfer. U proizvodnji vina već znamo da briljiraju, no sada su pokazali svoja kulinarska umijeća u pripremi tradicionalnih međimurskih jela.

Ovo je bila prilika za prezentiranje vlastite kreativnosti, mašte, snalažljivosti, ali i brzine u kuhinji.

Sve se to odvijalo uz budno oko članova žirija kojima nije bilo nimalo lako izdvojiti najuspješnije jelo i tim, no predsjednik žirija Marko Palfi iz restorana Mundoaka odabrao je pobjednički tim.

Tim Vinarija Novak i Pjenušci Sibon uz pomoć Maje Lene Lopatny i Eme Kovač, osvojio je prvo mjesto te dobio pohvalu kako je njihovo jelo bilo najkorektnije odrađeno.

Da bi cjelokupna večer ostala u ludom i nezaboravnom sjećanju pobrinuo se naš neponovljiv Mirko Fodor, pod čijim voditeljstvom nije manjkalo smijeha i zabave.

Ništa ne može proteći bez dobre glazbe, pa je tako Disco Inferno Magic Band iz Splita ostavio dobar glazbeni utisak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije