SLAVENSKI BRILJIRAO Čak tri zlata za odličan zbor iz Čakovca

Na 17. Međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova ‘Majske muzičke svečanosti’ u Bijeljini (Bosna i Hercegovina) proteklog vikenda veoma uspješno je nastupio i naš najtrofejniji međimurski zbor ali i jedan od vodećih amaterskih zborova u Hrvatskoj – Pjevački zbor “Josip Štolcer Slavenski” iz Čakovca.

Ovo natjecanje okupilo je ove godine 30 zborova iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Turske i Hrvatske. Natjecanje je održano u sedam natjecateljskih kategorija – mješoviti zborovi, mješoviti komorni zborovi, pravoslavna duhovna glazba, folklor, muški, ženski i dječji zborovi.

U okviru manifestacije održano je i natjecanje solo pjevača, kao i koncert prijateljstva gostujućih zborova.

Čakovečki zbor nastupio je čak u 3 kategorije i u svakom od nastupa okitio se zlatnom medaljom i diplomom. Prvo su nastupili u kategoriji folklorne glazbe i osvojili zlato s 99 bodova dok su pobjednice iz Istambula (Turska) “CEP SSAHNE PROCNE” osvojile maksimalnih 100 bodova.

Drugog dana natjecanja pjevačice i pjevači Slavenskog nastupili su u 2 kategorije. U prijepodnevnim satima u Crkvi sv. Đorđa u kategoriji duhovne glazbe , osvojili su 97 bodova, dok je pobjednik kategorije bio komorni zbor “EMANUIL” iz Valjeva (Srbija).

Kruna svih nastupa uslijedila je poslijepodne u Centru za kulturu Bijeljina kada je zbor u kategoriji mješovitih zborova za svoj nastup osvojio 98 bodova i postao pobjednik ove inače najzahtjevnije zborske kategorije na svim natjecanjima.

Zboraši ističu i srdačno gostoprimstvo domaćina koji im je svakog trenutka bio na raspolaganju, a to je Srpsko pjevačko društvo “Srbadija” koje je ujedno bilo i izvršni organizator ovog natjecanja.

Ovaj uspjeh i osvajanje 3 zlatne diplome još jednom su pokazali da je Zbor “Josip Štolcer Slavenski” pod budnim okom i dirigentskom palicom maestre Senke Bašek-Šamec prof. spreman na velike rezultate, a samim tim i na veliku promociju Grada Čakovca i Međimurske županije kojima zahvaljuje na financijskoj potpori.

Zbor već krajem mjeseca nastupa na dva Međunarodna natjecanja u Zadru i Tuhlju, a prvi dio sezone završit će nastupom na 20. Smotri zborova i malih vokalnih sastava Međimurja u Svetoj Mariji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije