FOTO Akcija u Pušćinama: Plastičnim čepovima do skupih lijekova

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Čakovec od 2013. godine provodi projekt pod nazivom ‘Plastičnim čepovima do skupih lijekova’ pa su tako u petak, 11. svibnja od 8 do 13 organizirali pakiranje i predaju plastičnih čepova ČAKOM-u na adresi Pušćine, Čakovečka 45 (iza Pansiona Mamica) gdje još uvijek možete sudjelovati u akciji.

– Do sada smo prikupili 125 tona plastičnih čepova, a intenzitet prikupljanja je svake godine sve jači zato što se uključuju društveno odgovorna poduzeća, komunalna društva, škole, vrtići i pojedinci, kaže Emil Vibović, predsjednik Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Čakovec.

U proteklih mjesec i pol dana u sabirnim centrima Čakovca, Zagreba i Osijeka prikupljeno je približno 8 tona prikupljenih čepova.

– Cijena po kilogramu je mala, ali kada se dovoljna količina prikupi od velike je pomoći oboljelima. Pomogli smo mnogima i nadamo se da ćemo tako i nastaviti. Ovu je akciju potrebno održavati zato što je uz humanitarni karakter i ekološki orijentirana, dodao je Vibović.

U travnju ove godine prodajom su prikupljenih 7,5 tona plastičnih čepova pacijentu osigurali hitno potreban lijek nove generacije i uvelike pomogli.

– Uvijek prikupljam čepove iz razloga da će nekome nekad zatrebati. Danas sam čula da se ovdje prikupljaju čepovi u humanitarne svrhe i čast mi je sudjelovati u akciji te pomoći u prikupljanju novaca za lijekove, rekla nam je Ivanka Kolar iz Pušćina.

Do 2018. godine pomogli su preko 500 obitelji u kupnji lijeka i/ili terapije za što su prikupili i utrošili preko 5.000.000 kuna. Udruga broji oko 580 članova te je aktivno 30-ak volontera i 28 uključenih poduzeća.

Ako želite učiniti humanitarno djelo i sudjelovati u akciji možete kontaktirati volontere na broj 091 508 8486, a u slučaju većih količina plastičnih čepova udruga će se pobrinuti i prikolicom doći po čepove.

Čepove možete ostaviti i na adresi Strossmayerova 9 u Čakovcu ispred poštanskog sanduka s ceduljicom koja sadrži vaše ime i prezime, poručuju iz Udruge oboljelih od leukemije i limfoma.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije