UDRUGA EXTREMA Članovi skijaju, trče, planinare, rone, bicikliraju…

Od dana osnivanja Udruge za sport i rekreaciju Extrema, čiji članovi se bave raznim vrstama outdoor i adrenalinskih aktivnosti, Udruga je provela niz raznih i iznimno zanimljivih aktivnosti.

Tako je u zimskoj sezoni bilo skijanja i snowboardanja po poznatim austrijskim skijalištima, od prekrasnog skijališta Turracher Hohe i megapopularnog Schladminga. Po završetku zimske sezone, članovi Udruge nisu stali sa aktivnostima, dapače okrenuli su se drugim outdoor aktivnostima. Organizirano je uvodno predavanje vezano uz ronjenje na kojem se okupio zavidan broj od 40-tak članova željnih upoznavanja s ovim predivnim sportom.

Nakon samog uvodnog predavanja uslijedilo je upoznavanje s ronilačkom opremom, ronilačkim tehnikama s disalicom i maskom, kao i prvo upoznavanje i upotreba kompletne ronilačke opreme na gradskim bazenima u Čakovcu i Koprivnici.

Iako je bilo početnih problema u savladavanju tehnike, svi članovi su s uspjehom prošli upoznavanje s tehnikama maske i disalice, a što je sve bio preduvjet za pravi discovery zaron na moru. Kako je discovery zaron ono što su svi željno čekali još od uvodnog predavanja, otisnuli smo se do otoka Paga, gdje su svi koji su htjeli probati ronjenje u morskim uvjetima to izvrsno odradili i dobili pravi dojam ronjenja u morskim uvjetima i na dubinama oko 10 metara, uz upoznavanje podmorja Jadranskog mora.

Uz samo ronjenje, članovi udruge sudjelovali su na raznim Trail utrkama, tako su uspješno sudjelovali i završili jednu od najtežih ali ujedno i najljepših trail utrka u Hrvatskoj, onu na slapovima i kanjonu rijeke Zrmanje u zadarskom zaleđu i vrletima Velebita. Iscrpljeni od aktivnosti, ali prepuni energije koju upijaju od prirode i prirodnih ljepota Hrvatske.

Od ostalih aktivnosti bilo je tu bicikliranja na BIMEP-u i planinarenja po unutrašnjosti Istre. No, ono što sve članove ove Udruge najviše veseli je centralni proljetno-ljetni događaj a to je Dravski spust – BeExtrem water event kojeg Udruga organizira dana 3. lipnja 2018. godine u sklopu globalne svjetske akcije tjedna kretanja – MoveWeek 2018.

Sam spust gumenim čamcima s licenciranim skiperima organizira se na starom toku rijeke Drave, relaciji Svibovec Podravski – Varaždin u trajanju 3-4 sata, a nakon čega slijedi druženje članova, a posebice djece i mladih za koje i jest ovo ponajviše organizirano kako bi se upoznali sa prirodnim ljepotama same rijeke Drave, raznolikošću biljnog i životinjskog svijeta. Pridružite nam se, kapaciteti nam se svakim danom smanjuju, osigurajte svoje mjesto za sebe i svoju ekipu i provedite prekrasan dan na otvorenom.

Nakon ovog centralnog događaja Udruge, uslijedit će planinarenje Velebitom, poznatom Premužićevom stazom, a biti će tu još i bicikliranja po bližoj i daljoj okolici, ali i sudjelovanja u biciklističkim događajima u široj okolici.

Naravno, njihovi članovi trkači zasigurno će i dalje sudjelovati u trail utrkama širom Hrvatske.

– Stoga, želite li i vi postati članom ove adventure i outdoor Udruge, kontaktirajte nas na mail udruga.extrema@gmail.com, pronađite nas na društvenim mrežama ili jednostavno nazovite predsjednika Udruge na 099/357-2715 i primit ćete sve informacije. Djeca ispod 14 godina ne plaćaju članarinu, dok nam se odrasli mogu pridružiti za samo 50,00 kuna godišnje članarine – poručuju iz Udruge.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije