ŽUPNIKOV VRT Istraživanje u Goričanu – mjestu naseljenom još u doba prapovijesti

U prostorijama Općine Goričan održan je radni sastanak na temu projekta ‘Prebujanje/Buđenje’ u sklopu kojeg se nalaze geofizička i arheoloških istraživanja kulturnog dobra ‘Župnikov vrt’ i ‘Nekropola pod tumulima II’.

Predstavljena je bila lokacija “Župnikov vrt” na kojoj se trenutno istraživanja i provode. Direktor tvrtke Geoarheo d.o.o., Goran Skelac predstavio je napredak radova na spomenutom lokalitetu za koje je istaknuo da je iznimno zadovoljan te da će se isti lako uklopiti u prekograničnu kulturno-turističku ponudu za privlačenje turista u regiju.

Njegovo zadovoljstvo potvrđuje i priču da je mjesto bilo naseljeno još u doba prapovijesti.

Sastanku su prisustvovali načelnik općine, Mario Moharić, predstavnice Uprave za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture, Konzervatorskog odjela u Varaždinu Marijana Korunek i Iva Golenko, voditeljica projekta i pročelnica JUO Općine Goričan Jasna Štampar-Ivanović, Leonarda Tarandek i Maja Čosić ispred tvrtke Leota Projektid.o.o. iz Čakovca koja je odgovorna za pružanje tehničke podrške u realizaciji cijelog projekta i župnik Župe Svetog Leonarda u Goričanu, vlč. Josip Drvoderić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije