TJEDNA PROGNOZA Ugodne proljetne temperature pokvarit će pljuskovi

Za prvi dan novog tjedna možemo najaviti suho i pretežno sunčano vrijeme. Jutro će biti svježe, ponegdje uz kratkotrajnu sumaglicu, a tijekom dana ćemo se uz puno sunca ugodno zagrijati.

Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni vjetar što nam jamči povoljnu biometeorološku situaciju. Jutarnja temperatura od 10 do 14, a najviša dnevna se očekuje do 22 ili 23 Celzijeva stupnja.

Utorak bi trebao biti povoljan. Pretežno sunčano i ugodno toplo, ali će ipak postojati mogućnost za kakav kratkotrajan pljusak s grmljavinom, uglavnom kasno poslijepodne ili navečer.

Vjetar većinom slab sjeverni, a temperatura zraka neće se bitnije mijenjati u odnosu na ponedjeljak – jutarnja temperatura oko 10, a najviša dnevna oko 21°C.

Čini se da će i srijeda proći u mirnom vremenu. Izmjena oblaka i sunčanih razdoblja, a samo mjestimice može biti kiše ili pljuska praćenog grmljavinom. Teško je točno predvidjeti količinu i raspored oborina, većina mjesta može ostati suha.

Ostat će relativno toplo, jutarnja temperatura se očekuje uglavnom između 8 i 12 Celzijevih stupnjeva, a najviša dnevna oko 22°C, uz sunčana razdoblja i malo viša. Ako planirate aktivnosti na otvorenom budite spremni na moguće nalete kiše ili pljuska. Ipak je bitno da temperatura ostaje prava proljetna, nema većih zahladnjenja.

Prema svemu sudeći ni druga polovica tjedna neće biti bitno drukčija. Djelomično sunčano i ugodno toplo, ali nestabilno. To znači da su i dalje mogući mjestimični kratkotrajni pljuskovi. Oni su vjerojatniji u popodnevnim ili večernjim satima. Nadajmo se da neće biti nevremena jer već smo ušli u topliji dio godine kad je i to moguće.

Slične vremenske prilike mogu se očekivati i za vikend. Ne možemo obećati sasvim suho, ali bit će i povoljnih razdoblja sa suncem i suhim vremenom. Ostat će toplo. Nekako se najpromjenjivija i najsvježija čini nedjelja.

U ponedjeljak djelomično sunčano i ugodno uz malu mogućnost za neki lokalni pljusak.

Naravno, dobro je redovito pratiti prognozu na našem portalu, mobilnoj aplikaciji ili Twitteru jer su moguće i promjene u odnosu na ovu prognozu. Preporučamo da pratite i našu Facebook stranicu “Kad će Kiša”. (Prognozu napisao: Kristijan Božarov. Za detaljniju vremensku prognozu slobodno nazovite 060-555-555. Cijena 3,49 KN/min. iz fiksnih te 4,78 KN/min. iz mobilnih mreža. Davatelj usluge: HT d.d., Savska cesta 32, Zagreb, info tel. 0800-1234, prognoza izrađena 7.5.)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije