POVODOM Međunarodnog dan primalja održan je Dan otvorenih vrata rodilišta

U subotu, 5. svibnja obilježen je Međunarodni dan primalja te je tom prilikom organiziran Dan otvorenih vrata rodilišta u Županijskoj bolnici Čakovec s početkom u 14 sati.

Pri dolasku na svijet svako je dijete u blizini primalje koja je najvjerojatnije i prva osoba što novorođenče drži u rukama.

Ovo je prilika da, ako očekujete dijete, upoznate primalje koje s roditeljima dijele intiman i čaroban trenutak donošenja djeteta na svijet i svjedoče najmoćnijem događaju kojim je priroda obdarila čovjeka.

Na Dane otvorenih vrata dolaze buduće majke, žene koje svojoj djeci žele pokazati gdje su rođena, djevojčice koje žele postati primalje, žene koje su već postale majke te primalje volonterke.

– Cilj organiziranja Dana otvorenih vrata jest da žene upoznaju primalje, vide prostor i osjećaju se ugodno u sobama za rađanje koje su sada modernizirane do svjetskog ranga, a svake godine odaziv je sve veći, rekla je Karmen Cecarko Vidović, glavna primalja Odjela rodilišta s patologijom trudnoće u Županijskoj bolnici Čakovec te izvršna direktorica Hrvatske udruge za promicanje primaljstva

Sobe za rađanje opremljene su s novom tehnologijom te je novo uređenje prostora ove godine privuklo najveći broj okupljenih žena.

I ove su godine uručeni pokloni koje su omogućili sponzori događanja Teta Violeta i Bepanthen.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije