DONJI KRALJEVEC Započeli Dani Općine, večeras nastupaju Gazde

U petak, 4. svibnja započeli su Dani Općine Donji Kraljevec koji traju od 4. do 6. svibnja. U Donjem Kraljevcu proslavlja se Dan općine, 7. svibnja kao spomen na datum konstituiranja prvog saziva Općinskog vijeća 1993. godine.

Službene svečanosti održale su se u petak, 4. svibnja u crkvi svete Marije Magdalene sa svečanom svetom misom od 17 sati, a nakon toga održana je svečana sjednica Općinskog vijeća, u Hotelu Kralj, s tradicionalnom dodjelom priznanja, piše donjikraljevec.hr.

Općinsko vijeće Donjeg Kraljevca dodijelilo je na svečanoj sjednici dobitnicima općinske nagrade. Vilko Šercer dobio je priznanje za životno djelo, za posebni doprinos u sportu i društvenom životu.

Plakete su dodijeljene NK Kraljevčan 38 za 80 godina aktivnog i zapaženog sportskog djelovanja, KUD-u Općine Donji Kraljevec za 20 godina aktivnog i zapaženog rada, Udruzi mladih ‘Pustakovčan’ Donji Pustakovec za 10 godina aktivnog i zapaženog rada te Darku Lepenu zadugogodišnji rad na području sporta.

Sukladno Odluci o dodjeli nagrada uspješnim učenicima s područja Općine Donji Kraljevec koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima, odnosno učenicima koji su sudjelovali na državnim natjecanjima dodijeljena su priznanja i novčane nagrade.

Nagrade su primili David Blažeka iz OŠ Donji Kraljevec za sudjelovanje na državnom natjecanju (500 kuna), Marko Čanadi iz Graditeljske škole za 2. mjesto na državnom natjecanju (1.500 kuna) te studentica Ana Balent s Visokog gospodarskog učilišta Križevci za sudjelovanje na međunarodnom natjecanju u linijskom ocjenjivanju goveda (2.000 kuna).

Po 3.000 kuna dodijeljeno je ekipi kadeta KK Donji Kraljevec za sportska dostignuća u košarci, mažoretkinjama Općine Donji Kraljevec za iznimna ostvarenja na natjecanjima te Twirling klubu Općine Donji Kraljevec, također za iznimna ostvarenja na natjecanjima.

U kulturno-umjetničkom programu nastupila je udruga Pjesma i Orsolya Kuzma.

Bogati program za subotu i nedjelju

U subotu, 5. svibnja održat će se slavlje za građane. Povorka sudionika proslave u 15 sati krenut će od OŠ Donji Kraljevec i proći mjestom, nakon čega će se na prostoru Fundacija, iza općinske zgrade, održati prigodni program sa početkom u 15:30 sati, a održat će se i tradicionalni gastronomski festival.

U kulturnom programu nastupa KUD Općine Donji Kraljevec, Puhački orkestar Općine Donji Kraljevec, Mažoretkinje Općine Donji Kraljevec i gosti. Od 20 sati nastupa Aquarium band, a vrhunac večeri je u 21 sat kada na pozornicu stiže Tamburaški sastav Gazde.

U nedjelju program počinje u 7 sati okupljanjem i prijavom natjecatelja ŠRD Šaran Palinovec na Kupu Općine Donji Kraljevec. U 9 sati održat će se sveta misa povodom svetog Florijana u kapeli sv. Florijana u Donjem Kraljevcu.

U 15 sati održat će se priredba Udruge mažoretkinja u sportskoj dvorani OŠ Donji Kraljevec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije