HRVATSKO KINOLOŠKO ZLATO Vladimiru Čižmešiji iz Donje Dubrave

Uz brojna odličja koja je 67-godišnji Vladimir Čižmešija iz Donje Dubrave (na fotografiji lijevo), poznati kao ‘čuvar’ starinskih pasmina životinja, od nedavno je bogat za zlatno odlikovanje kojim ga je odlikovao Hrvatski kinološki savez.

U obrazloženju ZLATA stoji: ‘Član Hrvatskog kinološkog saveza od 1977. godine kada se bavi uzgojem lovnih terijera i njemačkih ovčara. U vrijeme Domovinskog rata zbrinuo je desetak hrvatskih ovčara i uzgojio 365 štenca Hrvatskog ovčara.

Od samog početka 12. veljače 2003. godine je u povjerenstvu za uzgoj ‘Malog međimurskog psa-Međija’ za kojeg je i voditelj uzgoja i dan danas. Član je Upravnog odbora, predsjednik povjerenstva za uzgoj ‘Malog međimurskog psa’, te je do sada uzgojio oko 720 štenaca u 180 legala.

Za svoj rad nagrađen je srebrnom medaljom HKS-a 30. prosinca 2010. godine. Nastavlja aktivnim radom u uzgoju ‘Međija’, unapređenju uzgoja kao voditelj uzgoja.

Odlikovanje mu je na nedavnom skupu uzgajivača i vlasnika ‘Međija’ uručio kinološki sudac Zlatko Kraljić iz Koprivnice.

Kako kaže Vladimir, njemu je svako priznanje i nagrada poticaj za još ambiciozni rad pa će i ovo zlato biti jedno od takvih, a posebno u službi ‘Međija’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije