VOLONTERI u parku povodom Dana županije

Prekrasno sunačno vrijeme u subotu 28. travnja bilo je kao naručeno za treću ovogodišnju aktivnost ‘Volonteri u parku’ u sklopu projekta Živjeti zdravo. Organizatori Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i Zajednica sportskih udruga Čakovca povodom Dana županije ovog puta pripremili su u suradnji s partnerima igraonicu na otvorenom i dječju biciklijadu.



Naime, Međimurska udruga za ranu intervecniju u djetinjstvu MURID u isušenom jezeru čakovečkog Starog grada pripremila je MURID-ov tepih. Riječ je o igraonici na otvorenom gdje su djelatnice udruge s zajedno s petero volonterima tijekom dva sata promovirale važnost igre za učenje i razvoj djeteta, dobrobiti boravka na otvorenom te usvajanje socijalnih vještina kod djeteta povezivanjem kroz igru.



‘Ove smo godine na drugoj lokaciji, u prirodi. Spojile smo naš tradicionalni piknik gdje se okupe roditelji s djecom i tepih gdje animiramo najmlađe’”, rekla je tom prigodom Sivlija Pucko predsjednica voditeljica MURID-a. Inače, MURID već treću godinu organizira MURID-ov tepih, a ove godine uključile se s igraonicom na otvorenom u aktivnost Volonteri u parku.



Brojni mališani tako su crtali, gradili kockicama, igrali se razne igre i jednostavno uživali u prekrasnom danu u prirodi. Paralelno je bila održana i biciklijada vrtićaraca. Udruga za sport mladeži i djece Čakovec 13. godinu za redom organizira serijal Športko, a jedna od sedam postaja tog serijala je i biciklijada.



Športko biciklijada tradicionalno okuplja veliki broj djece, a na startu kružne staze u čakovečkom Perivoju Zrinski pojavilo se njih 200. Njima su pomoć u savladavanju kružne trke oko oko čakovečkog Starog grada dali njihovi roditelji. Na scenu su prvo stupili oni najmlađi, kojima za vožnju treba pomoć dodatnih kotača, nogu ili roditelja.



Kasnije su Športko krug odvezli oni stariji, koji su naučili pedalirati. Za sigurnost vožnje kroz jedinstvenu ‘šumsku’ atmosferu Perivoja Zrinskih pobrinuli su se volonteri. Pohvale na račun biciklijade i ove godine stigle su sa svih strana, a uz djecu najviše su zadovoljni roditelji. Jedna od njih je i Tajan Borlinić, majka tri djevojčice, koja je rekla kako je cijeli event protekao u odličnoj zabavi.



‘Bilo nam je prekrasno. Na biciklijadu smo stigle u punoj spremi, od bicikla, kaciga pa do osvježenja. Curama je i priprema za dolazak na Športko svojevrsno avantura pa smo uživale u vremenu i prije same vožnje’, poručila je. Aktivnost Volonteri u parku dio je projekta Živjeti zdravo koji se provodi diljem Hrvatske, a u najsjevernijoj županiji ga organizira Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i Zajednica sportskih udruga Čakovca u suradnji s ustanovama, institucijama i udrugama s čakovečkog područja koje se žele uključiti u realizaciju projekta.



Cilj aktivnosti je organizirati slobodno vrijeme za djecu i obitelj u parku, poticati usvajanje zdravih stilova života, razvijati prosocijalno ponašenje, njegovati međugeneracijsku suradnju, omogućiti socijalnu integraciju djece s poteškoćama u razvoju, očuvati životnu okolinu. Sljedeća aktivnost na rasporedu je krajem svibnja, povodom Dana Grada Čakovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije