UVIBDR Sjećanje na jutro ‘Bljeska’

U subotu, 30. travnja članovi Udruge veterana inženjerijske bojne Domovinskog rata organizirali su ‘sat povijesti’ za učenike međimurskih gimnazija i srednjih škola.

Kao i svake godine, krajem travnja i početkom svibnja, članovi UVIBDR okupljaju se i organiziraju sada već tradicionalni ‘sat povijesti’ s temom Sjećanje na munjevitu vojnu-redarstvenu operaciju ‘Bljesak’ 1995.

Bila je to akcija u kojoj je sudjelovala 34. inženjerijska bojna kao jedna od postrojbi, a čiji su članovi nekadašnji pripadnici, a sada veterani koji čuvaju sjećanja i uspomene na tu inženjerijsku postrojbu Domovinskog rata čije je sjedište bilo u nekadašnjoj vojarni u Čakovcu.

Nakon gledanja kratkog filma ‘5 minuta sjećanja’ predsjednik Udruge Alan Srpak pozdravio je sve nazočne učenike i okupljene članove te kratkim evociranjem sjećanja, na ključne trenutke u kojima su se našli pripadnici tadašnje 34. inženjerijske bojne tijekom operacije ‘Bljesak’, podsjetio na te slavne dane naše povijesti.

Dok su članovi Udruge, inženjerci veterani redom sudionici operacije ‘Bljesak’, s ponosom u mislima još jednom proživljavali operaciju, učenici su pak pozorno slušali i na kraju postavljali zanimljiva pitanja, pa su s odgovorima ‘u pomoć’ morali priskočiti i Dragutin Remenar, dopredsjednik Udruge, tajnik Zdenko Jančec, ali i ostali članovi Udruge.

Na kraju, članovi Udruge počastili su učenike klipićima, a članovi su u znak sjećanja dobili prigodne majice Udruge s natpisom ‘Bljesak 1995. – 2018.’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije