VOLONTERI U PARKU uz Muridov tepih i promociju biciklizma

Zajednica sportskih udruga Čakovca poziva vas na treću od planirnih 12 aktivnosti ‘Volonteri u parku’ koje se provode u sklopu projekta Živjeti zdravo. Druga aktivnost bit će održana povodom Dana Međimurske županije u subotu 28. travnja od 10 do 12 sati u Perivoju Zrinski.

Članovi Biciklističkog kluba Puls na izložbenom prostoru promovirat će biciklizam i odgovarati na sve upite građanstva.

Udruga za šport djece i mladeži Čakovec provodit će svoju biciklističku sportsku subotu u sklopu serijala “Športko”. Sudionici Biciklijade, djeca vrtićke dobi, vozit će krug oko Starog grada Zrinskih uz asistenciju roditelja.

Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID u isušenom jezeru podno čakovečkog Starog grada provodit će aktivnost “MURIOD-ov tepih”. Riječ je o igraonici na otvorenom gdje će petero MURID-ovih volontera promovirati važnost igre za učenje i razvoj djeteta, dobrobiti boravka na otvorenom te usvajanje socijalnih vještina kod djeteta povezivanjem kroz igru.

Cilj aktivnosti “Volonteri u parku” je organizirati slobodno vrijeme za djecu i obitelj u parku, poticati usvajanje zdravih stilova života, razvijati prosocijalno ponašenje, njegovati međugeneracijsku suradnju, omogućiti socijalnu integraciju djece s poteškoćama u razvoju, očuvati životnu okolinu.

Aktivnosti organizira Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i Zajednica sportskih udruga Čakovca u suradnji s ustanovama, institucijama i udrugama s čakovečkog područja koje se žele uključiti u realiziciji projekta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije