FOTO Dječji vrtić Cipelica obilježio projektni dan ‘Mudro s vodom’

U sklopu provedbe projekta Međunarodne eko-škole, matični objekt Dječjeg vrtića Cipelica danas je organizirao projektni dan ‘Mudro s vodom’.

Nakon prigodnog programa gdje je roditeljima i ostalim uzvanicima prezentiran eko kodeks, otpjevana eko himna te predstavljen prikaz rada eko patrole pod nazivom ‘Pazi ide eko patrola’, po odgojnim su skupinama održane aktivnosti vezane uz vodu i zaštitu vode.

Članovi eko patrole Dječjeg vrtića Cipelica su Timon Mrazović iz mješovite skupine ‘Ogledalce’, Eva Horvat iz mješovite skupine ‘Sunčeka’, Eva Dokleja iz VI.b skupine, Bela Valpatić iz VI.a skupine te Mia Pavlic iz V. skupine.

Zadaci eko patrole su štednja vode te ekonomična upotreba vode, pregled sanitarnih prostora i bilježenje stanja u dnevnik eko patrole, očitovanje vodomjera, detektiranje curenja vode i korištenje sakupljene kišnice za zalijevanje vrta.

Na razini jaslica i vrtića organizirano je sakupljanje starog papira u suradnji s UNIMEROM, sakupljanje plastičnih čepova u suradnji s Udrugom oboljelih od leukemije i limfoma, sudjelovanje u edukativnom projektu ‘Eko paket’ te sakupljanje starih baterija u suradnji s tvrtkom Friš iz Križevca.

Voditeljice eko patrole su odgojiteljice Vesna Novak i Grozdana Goričanec, a koordinatorica projekta je pedagoginja Mirela Posavec.

Eko kodeks vrtića napravila su djeca VI.b skupine, s odgojiteljicama Zvjezdanom Pongrac i Elizabetom Martan.

Himnu eko vrtića Eko Cipelica, koju su djeca u početku programa veselo otpjevala, napisala je odgojiteljica Vesna Novak, a uglazbila odgojiteljica Andrea Horvat.

U provedbu su uključeni svi djelatnici, od domara, čistačica, kuhinjskog osoblja, odgojitelja, stručnih suradnika, ravnateljica, 186 djece i njihovih roditelja.

Današnji su dan obilježili i postavljanjem vlastite pumpe za vodu u dvorištu vrtića kako bi djeca vodu mogla koristiti u svakodnevnoj brizi o vrtu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije