UDRUGA BRANITELJA iz Svetog Martina na Muri u Švicarskoj na okupljanju Hrvata

Udruga branitelja iz Svetog Martina na Muri odazvala se početkom veljače 2018. godine pozivu Hrvatskog sportskog društva Zagreb-Arbon iz grada Arbona na Bodensee-u u Švicarskoj te sudjelovala u obilježavanju njihova 29. tradicijskog turnira u malom nogometu.

Naime, to je događaj na kojem se u dvodnevnom druženju okupljaju Hrvati koji žive u Švicarskoj, okolnim mjestima u Njemačkoj i Austriji.

Svake godine društvo Arbon ugosti delegaciju iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine kao sponu između iseljeništva i domovine.

Između Udruge branitelja i mjesta Sveti Martin na Muri postoji dugogodišnje prijateljstvo. Članovi Arbona redovito dolaze na svetomartinske manifestacije (Martinje, nogometni turniri), potpomažu rad nekih udruga (Udruga branitelja, Škola nogometa) i rado su viđeni u našem kraju.

Do inicijativnog povezivanja došlo je djelovanjem člana Arbona Mije Hrena, podrijetlom iz Svetog Martina na Muri.

On je ove godine bio odličan domaćin našoj delegaciji koju su predstavljali članovi Udruge branitelja: Darko Padarić, Josip Sakač, Josip Novinščak, Radovan Kočila, Robert Oletić, a pridružili su im se na poziv Arbona i Dražen Oletić, Petra Novinščak i načelnik Dražen Crnčec.

Svetomartinska je delegacija zahvalila svojim ugostiteljima prigodnim poklonima, produžili su se u organizaciji turnira počastivši sve sudionike kuhanim grahom i pozivom našim iseljenicima da i dalje ostvaruju suradnju na sportskom, kulturnom i gospodarskom polju.

Susret i odlazak u Švicarsku omogućili su svojim sponzorstvom Općina i TZ Sveti Martin na Muri, Josip Turk, Japa-Dom za starije i nemoćne i vlasnik Matej Valkaj, Asfalt gradnja Žabnik, Tust trade (Štefan Smej), župnik Ivan Heceg, Kutnjak Zvonimir i Perčić Željko.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije