COOLIJADA Dani maturanata u Međimurju od 18. do 22. svibnja

Ovogodišnji program ‘Coolijada 2018.’, za učenike završnih razreda srednjih škola, najavljen je na redovnoj konferenciji za medije u Međimurskoj županiji.

Program su prezentirali načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač sa suradnicima, župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, ravnatelj Srednje škole Prelog i ovogodišnji domaćin Coolijade Tomislav Gregur te ravnatelji i predstavnici ostalih srednjih škola s područja Međimurske županije.

Ova akcija se na području Međimurja provodi 14. godinu za redom, a originalni je projekt Policijske uprave međimurske, Međimurske županije te gradova Čakovec, Prelog i Mursko Središće.

– Coolijada je za naše maturante posebno svečan trenutak u obrazovnoj godini. Ponosni smo što uspijevamo biti organizirani kao zajednica na način da udovoljimo svim aspektima te ovom akcijom služimo kao primjer cijeloj Hrvatskoj, rekao je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Kvalitetu organizacije akcije prošle je godine prepoznala i Hrvatska udruga menadžera sigurnosti gdje je u kategoriji najboljeg projekta lokalne i regionalne samouprave za sigurnost zajednica dobitnik bila baš Coolijada.

Tijekom svibnja organiziraju se brojni sadržaji i programi za maturante, kako bi mladi završetak srednjoškolskog obrazovanja što kvalitetnije proslavili i to bez neželjenih događaja.

– Naši maturanti uspješno su savladali jednu stepenicu u životu i naravno da to žele proslaviti te na to imaju i pravo. Cilj ove akcije nije u tome da ih mi sprječavamo već da ih ispravno usmjerimo, dodao je načelnik PU međimurske Ivan Sokač.

Cilj je i smanjiti pojavu neželjenog ponašanja, remećenja javnog reda i mira, oštećenja tuđe imovine te prekomjernog konzumiranja alkoholnih pića.

Tradicionalno glasanje za odabir najmaturanata kreće od 30. travnja u Listu Međimurje, Međimurskim novinama od 4. svibnja, lokalnoj televiziji Srce TV, internet portalu eMedjimurje te u srednjim školama.

Glasačke će listiće do 21. svibnja djelatnici MUP-a pokupiti po glasačkim kutijama u svakoj od srednjih škola.

– Izabran razred bit će nagrađen sa zajedničkim boravkom u Toplicama Sveti Martin, a najmaturanti ulaznicama za čakovečke bazene, dodao je ravnatelj Srednje škole Prelog Tomislav Gregur.

Svoja maturantska odjela moći će nositi od 18. do 22. svibnja kad će u 14 sati biti pripremljen i sam mimohod nakon kojeg ih očekuje završna svečanost u Graditeljskoj školi Čakovec te program do 19 sati.

Ostale informacije o glasanju bit će dostupne objavom fotografija predloženih maturanata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije