KINOLOŠKO DRUŠTVO MEĐIMURJE Međiji na uzgojnom pregledu

U nedjelju, 22.travnja održana je smotra i uzgojni pregled za malog međimurskog psa Međija. Sve je to održano kod doma uzgajivača malih životinja Međimurska lastavica Donja Dubrava.

Kinološka manifestacija započela je svečanošću dodjele odlikovanja aktivnim članovima KD Međimurje Čakovec, a temeljem Odluke Izvršnog odbora HKS-a Zagreb od 28. ožujka 2018. Tri člana odlikovana su zlatnim odlikovanjem HKS-a za svoj dugogodišnji uspješni rad u kinologiji, a to su Dragutin Matulic, Vladimir Čižmešija i Stjepan Tomašek. Zlatna odlikovanja su im uručili kinološki suci HKS-a Zlatko Kraljić iz Koprivnice i Dražen Kipke iz Čakovca.

Na smotru je predvedeno 10 pasa, 7 muških i 3 ženke, 9 pasa ocjenjeno je ocjenom odličan (5) i 1 pas ocjenom vrlo dobar (4).

Na uzgojni pregled predvedeno je 12 pasa i svih 12 je zadovoljilo propise uzgojnog pregleda.

Nakon smotre i uzgojnog pregleda održan je rezime održane kinološke manifestacije na kojem su učestvovali spomenuti kinološki suci. Vladimir Čižmešija, voditelj uzgoja, Dragutin Matulic, predsjednik KD Međimurje Čakovec i članovi: Branko Horvat, Luka Radmanić, Dragutin Strahija i Andrija Lukša.

Ustanovljeno je da su izloženi psi dobri u tipu glave, odlične kvalitete za daljnji uzgoj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije