FOTO Smotra ‘Med Murom i Dravom’: KUU Seljačka sloga Nedelišće najbolja

Ljubav prema plesu, pjesmi, nošnjama i narodnim običajima prenosi se iz generacije u generaciju već desetljećima. Zajedništvo generacija starijih i mlađih, u subotu je predstavljeno u Centru za Kulturu u Čakovcu na 13. Smotri koreografiranog folklora ‘Med Murom i Dravom’.

Svoje koreografije prikazali su KUD “Fijolica” Orehovica, KUU “Zvon” župne zajednice Mala Subotica, KUD “Mihovljan”, KUU “Seljačka sloga” Nedelišće, KUD “Belica” i HKD “Pomurje” Lendava.

– Uživali smo u koreografijama, međimurskoj pjesmi, plesu te zahvaljujemo svima koji nas kroz godinu predstavljate diljem Hrvatske, ali i svijeta – rekli su organizatori 13. Smotre, Zajednica hrvatskih kulturno umjetničkih udruga Međimurske županije, Odbor za međimurski i koreografirani folklor i KUU “Veseli Međimurci “.

Svoju podršku dala je i zamjenica župana Međimurske županije, Sandra Herman, koja je ujedno i dodijelila nagradu najboljem kulturno umjetničkom društvu koje će biti predstavnik na Državnoj Smotri koreografiranog folklora.

Pobjednici su KUU “Seljačka sloga” iz Nedelišća, a državno će se održati 21. listopada u Čakovcu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije