FOTO Žene iz Donje Dubrave u dva sata obišle svijet

Udruga žena Donja Dubrava već godinama gaji ljubav prema putovanjima, zajedničkom druženju i upoznavanju novih krajeva. To je ujedno i ostvarenje zacrtanog dijela programa rada. Žive uz rijeku Dravu pa su dio ovogodišnjeg izleta, 14. i 15. travnja, provele u Koruškoj, uz Dravu.

Prenosimo dojmove s izleta koje je opisala i snimila Katarina Frančić.

‘Posjetile smo bajkovite koruške gradiće Klagenfurt i Villach. To su tipični austrijski gradići, uredni, prepuni cvijeća, što je melem za naše ženske oči. Najprije smo upoznale “zmajev grad” Klagenfurt, njegove znamenitosti i zabavni park Minimundus – svijet u malom. Za 2 sata obišle smo Rim, Pariz, London, Istanbul, Indiju… gotovo cijeli svijet.

Prošetale smo između 170 najljepših građevina svijeta izgrađenih u omjeru 1:25, koje oduševljavaju velike i male posjetioce. Prekrasan proljetni dan uvečao je naše zadovoljstvo a vožnju Kineskim zidom u 4 D kinu dugo nećemo zaboraviti.

Osjetile smo i alpski ugođaji vozeći se preko Korenskog sedla (nadmorska visina 1077 metara, uspon čak 18 %) na noćenje u hotel “Alpina” u Kranjsku Goru. Uz našeg vozača Vladeka vožnja je bila više nego ugodna i sigurna, a naša pratiteljica gđa Ivana pobrinula se da nam u svakom trenutku bude lijepo. U nedjelju ujutro vratile smo se ponovo u Austriju, u razgled Villacha.

Prošetale smo šetnicom uz Dravu, upoznale znamenitosti grada, uživale u raskošnosti cvijeća na njegovim ulicama i na kraju srdačan susret sa dobravčicama koje žive u Villachu. Zatim odlazak do obližnjeg dvorca Landskron gdje u njegovom podnožju obitavaju simpatični makaki majmuni.

Nakon zanimljivog jednosatnog druženja sa njima, krenule smo prema našem posljednjem odredištu. To je mondeno izletište Velden na Vrbskom jezeru.
Šećer na kraju našeg izleta bila je večera u Gostionici Šarman u Javniku. Splavarski gulaš, splavarske palačinke i pratnja harmonike do autobusa ( ija, ija, ija je…), pa povratak kući.

Trenuci sreće ostavili su trag u srcu a slike će pomoći da doživljeno ne zaboravimo’, stoji u objavi na općinskim internet stranicama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije