UZMITE PRIJAVNICE Svatko tko ima vino može ga dati na ocjenjivanje

Zna se kako na ovo vrlo kvalitetno ocjenjivanje svoja vina daju poznati vinari iz Međimurja (pušipel) Hrvatske (moslavac), te Slovenije (šipon) i Mađarske (furmint), no vino na ocjenjivanje može predati svaki vinar ponaosob, naravno i uplatiti kozizaciju.

>>> Prijavnica za međunarodno ocjenjivanje vina

Samo još dva tjedna u Općini Štrigova mogu se uzeti prijavnice za Međunarodno ocjenjivanje vina koje organiziraju Općina Štrigova i Društvo vinogradara i vinara Hortus Croatiae. Na ocjenjivanje se mogu dostaviti vina za prvu grupu sorata moslavac, pušipel, šipon i furmint te drgu grupu, vina svih sorti.

Prijavnice, naravno popunjene, treba predati ili poslati Uredu Općine Štrigova najkasnije do 27. travnja. Uzorci će se zaprimati u Dvorcu-Kuriji Terbotz u Železnoj Gori u srijedu, 2. svibnja od 17 do 21 sata, te u subotu, 5. svibnja od 08 do 10 sati.

Kotizacija za svaki prijavljeni uzorak iznosi 100 kuna ili 15 eura, koja se može uplatiti bankarskom transakcijom ili gotovinom kod predaje uzoraka. Diplome i priznanja dobitnicima će biti uručena na Festivalu pušipela od 18. do 20. svibnja u Š trigovi, u narodu već prepoznatom kao Urbanovo- dani vina u županiji Zrinskih.

Naravno, kako vino na ocjenjivanje može predati svaki vinar, a ne samo članovi Hortus Croatiae ili druge slične udruge te tako i sam sebi pokazati kakve su mu osobine vina. A vinima će se dodjeliti Velika zlatna diploma, Zlatna diploma, Srebrna diploma, Brončana diploma te Priznanje za sudjelovanje.

I posjetitelji Festivala pušipela imati će priliku dati svoje ocjene, koje neće biti službene, ali će vinarima reći, koje im je vino najbolje. A najboljih će biti jako puno te će organizatori odrediti Šampiona kvalitete, kojeg će svi htjeti kušati, ili kao missicu ili kraljicu, barem pogledati, malo dotaknuti….

Stoga i zato brzo na internetske stranice Općine Štrigova ili Hortus Croatiae po prijavnicu, a onda u podrum po uzorke (dobro ih je odabirati s biranim društvom) i donijeti ih 2. ili 5. svibnja 2018. u Dvorac Terbotz. I onda maštat i o boji odličja!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije