TJEDNA PROGNOZA Pljuskovi i grmljavina, od srijede sunčanije

U ponedjeljak toplo, ali uz puno oblaka. Mogući su i kiša ili lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom, a najviša dnevna temperatura ostaje između 20 i 22 Celzijeva stupnja. Puhat će slab do umjeren vjetar istočnih smjerova. Biometeorološka situacija će se malo pokvariti što kod meteoropata i kroničnih bolesnika može uzrokovati manje tegobe s koncentracijom i zdravljem.

Još veća šansa za kišu i pljuskove će postojati tijekom utorka pa bi dan trebao biti većinom oblačan i mokar. Kiša će vjerojatno padati s prekidima, ali u načelu se može reći da je utorak najnepovoljniji dan u ovom tjednu. Ostat će relativno toplo uz jutarnju temperaturu oko 14, a najvišu dnevnu oko 17 Celzijevih stupnjeva. Kako dan ide kraju tako će biti sve više suhog vremena.

Za srijedu treba najaviti pravo proljetno vrijeme uz puno sunca. Jutarnja temperatura i dalje oko ili malo ispod 12, a dnevna će vjerojatno u srijedu popodne narasti do 20 ili 21°C. Sve je to i dalje prava proljetna toplina, nema nikakvih većih zahlađenja. Biometeorološka situacija će biti povoljnija.

Za četvrtak i petak možemo najaviti suho i sunčano vrijeme, to će biti prekrasni dani. Jutra će možda biti stupanj-dva svježija pa je moguće da temperatura u zoru padne malo ispod desetke uz kratkotrajnu maglu, ali dnevna temperatura ostaje negdje oko 20 Celzijevih stupnjeva, u petak i malo viša.

Za subotu i nedjelju na vidiku je ugodno i lijepo proljetno vrijeme. Suho vrijeme uz puno sunca i topline povoljno za radove i planove na otvorenom. Jutarnja temperatura se očekuje oko desetke, a najviše dnevne brojke približit će se brojci od 25 Celzijevih stupnjeva. Sve u svemu lijepi proljetni dani.

Promjenjivije bi moglo biti oko ponedjeljka kad uz više oblaka postoji mogućnost za kišu ili pljuskove praćene grmljavinom. U tom slučaju će možda i malo osvježiti.

Naravno, dobro je redovito pratiti prognozu na našem portalu, mobilnoj aplikaciji ili Twitteru jer su moguće i promjene u odnosu na ovu prognozu. Preporučamo da pratite i našu Facebook stranicu “Kad će Kiša”. (Prognozu napisao: Kristijan Božarov. Za detaljniju vremensku prognozu slobodno nazovite 060-555-555. Cijena 3,49 KN/min. iz fiksnih te 4,78 KN/min. iz mobilnih mreža. Davatelj usluge: HT d.d., Savska cesta 32, Zagreb, info tel. 0800-1234, prognoza izrađena 16.4.)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije