MEĐIMURSKI DAN RIJEKE MURE Umjetnički program s kantautorom Vladom Kreslinom

18. travnja 2001. godine Skupština Međimurske županije izglasala je zaštitu Značajnog krajobraza rijeke Mure čime je započela moderna era zaštite prirode u Međimurju.

Prema tom datumu obilježava se Međimurski dan rijeke Mure. Svake godine prigodnim se programom obilježava ovaj značajni datum, a ove godine obilježavanje dobiva međunarodnu dimenziju.

Javna ustanova Međimurska priroda i Grad Mursko Središće organiziraju umjetnički program ‘Pojezije’ sa slovenskim kantautorom Vladom Kreslinom.

Kreslin je u svoju poetiku ugradio dubinu rijeke Mure te je uvijek zastupao njenu zaštitu i bio u prvim redovima obrane Mure. Rođen u Beltincima, Kreslin je postao međunarodno priznati autor, a sada pak po prvi puta nastupa pred međimurskom publikom s programom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

– Kako bismo zbližili Međimurje i Prekmurje, ove godine dan rijeke Mure uzdižemo na višu razinu, poručuju organizatori. Program će se održati u Centru za kulturu Rudar u Murskom Središću, u subotu, 18. travnja s početkom u 20 sati.

Ulaznice po cijeni od 25 kuna dostupne su u Trska baru u Murskom Središću teJavnoj ustanovi Međimurska priroda (prije preuzimanja nazovite na 040/866-297). Broj ulaznica je ograničen na 220, stoga požurite s kupnjom!

– Sav prihod od prodaje ulaznica uplatit će se u zaklade koje čine Međimurje boljim mjestom za življenje, kažu iz Međimurske prirode.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije