BOLNICA ČAKOVEC Tete i stričeki pričalice uveseljavat će mališane

Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu – MURID, u suradnji s Udrugom za promicanje dobrobiti djece ‘Portić’ organizirala je dvodnevni seminar za volontere u programu ‘Pripovjedač/ica priča za laku noć’.

Seminaru se odazvao veliki broj ljudi različitih profila. Projekt je predstavila Tamara Milovanović koja je održala i zanimljivo izlaganje na temu Kako prevenirati i ublažiti psihosocijalne probleme hospitalizirane djece. Maja Opašić opisala je posao volontera, a Ksenija Vičić govorila je o superviziji volontera.

– Dragi roditelji, od sada će vašim mališanima koji su hospitalizirani na Odjelu pedijatrije dane i sate kratiti stričeki i tete pričalice. Danas smo se družili i educirali u bolnici, a uskoro kreće i sam projekt čitanja priča. Hvala Muridu i svim volonterima koji će svoje slobodno vrijeme pokloniti našim malim pacijentima – javili su iz Županijske bolnice Čakovec.

Svi oni koji su se odlučili na volontiranje, sklapaju volonterski ugovor s MURID-om (na minimalno 3 mjeseca kontinuiranog volontiranja), koji zamjenjuje svojevrsnu potvrdu o uključenosti u program Pripovjedača/ica priča djeci za laku noć.

U Županijskoj bolnici Čakovec (odjel pedijatrije) volontira se jednom tjedno po jedan sat (19-20h). Volontersku knjižicu nije potrebno napraviti jer se sklapa ugovor o volontiranju. No, ukoliko želite upis volonterskih sati u volontersku knjižicu, istu možete nabaviti u Volonterskom uredu Međimurja.

Tete i stričeki pričalice volonterskim ugovorom obvezuju se na redovito odlaženje u bolnicu u periodu od minimalno 3 mjeseca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije