FOTO Urlik stanara Zajčeve: ‘Postali smo mini odlagalište Čakovca’

Bili smo pozvani, a ovih nekoliko fotografija je ustvari posljedica svakog vikenda kada spremnici za odlaganje papira, plastike i stakla postaju pretijesni za ‘prijem’ nagomilanog otpada koji se u Ulicu Ivana pl. Zajca u Čakovcu, nasuprot ulaza u zgrade broj 33 i 35, slijevaju na ovu lokaciju iz svih dijelova grada, okolnih mjesta jer tako kažu stanari koji ‘savjesne’ poznaju.

– Postali smo mini čakovečko odlagalište – kažu ugroženi koji su zdušno, prije nekog vremena, pozdravili odluku mjerodavnih čakovečkih komunalaca da ovdje postave spremnike jer su bili prilično daleko od onih prvih. Ideja vrijedna hvale ipak nije zaživjela, već je naprotiv doživjela neželjeno…

Kako je vrijeme prolazilo ‘snalažljivi’ su došli do saznanja da je ovdje najpogodnije mjesto za iskrcavanje kućnog ‘tereta’ bilo koje vrste i to onako ‘u hodu’.

– Vjerovali ili ne, a tako je bilo u nedjelju, 8. travnja. Ovdje se zaustavio automobil varaždinskih registarskih oznaka iz kojeg nam je jedan mladi par ‘podario’ čak i WC školjku!? – priča jedna od stanarki koja je dvojila vrijedi li ih uopće na to upozoriti.

Fotografije su snimljene danas, 9. travnja, ujutro. Kada budete ovo čitali ‘odlagalište’ će biti prazno. Komunalni djelatnici Čakovca će ga sanirati, ali samo do sutra kada će ova slika biti nešto ‘blaža’. I tako iz dana u dan…

‘Zabranjeno odlaganje otpada pored kontejnera’ – uzaludan je i proforme ovdje istaknut natpis!?

– Vizualno je grozno, no što će biti s vremenom kada će dani postati sve topliji, vrući? – pitaju se oni koji sigurno neće moći otvoriti prozore stanova.

Neće ih zacijelo otvarati ni u obližnjoj Graditeljskoj školi čijim mladim ljudima odašiljemo poruku koliko smo ekološki osviješteni.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije