LIKOVNA RADIONICA slikanja vodenom bojom po metodi dr. Rudolfa Steinera

Likovna radionica slikanja vodenom bojom po metodi dr. Rudolfa Steinera održana je u subotu, 31. ožujka 2018. godine u Čakovcu u zgradi Scheier.

‘Vidite, mi pravilno promatramo obojenost prirode onda kad nas obojenost podstakne da u toj prirodi primjećujemo davno božansko stvaranje. Potrebna nam je mogućnost da umjetnički živimo s bojom…potrebno je površinu osjetiti na odgovarajući način kada se na nju nanese plava boja; tada kao da se sve pomiče unatrag; kada je premažem crvenom ili žutom bojom kao da se sve približava, Dakle, primjećujete to je razlika između plavih i crvenih boja…’ (Dr. Rudolf Steiner)

Pod vodstvom slikarica Gabrijele Binder i Nade Gorupić sudionici svih generacija, od školske djece do afirmiranih likovnih umjetnika okušali su se u tehnici slikanja vodenim bojama.

Specifičnost ove tehnike koju je razradio Rudolf Steiner za potrebe Waldorfske pedagogije, sistema školovanja čiji je on osnivač. Ovo ‘nesebično’ slikarstvo bazira se na tome da se bojama, u vodenom mediju dopusti da se izraze na svoj vlastiti, sebi svojstven način.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije