LIJEPOM NAŠOM Pogledajte ove subote drugi dio iz Selnice

Javno snimanje emisije ‘Lijepom našom’ u selničkoj sportskoj dvorani održano je u četvrtak, 15. ožujka i svi s nestrpljenjem očekuju emitiranje na televiziji.

Snimanje je trajalo više od tri sata i oduševilo oko tisuću gledatelja koji su dvoranu popunili do posljednjeg mjesta. Prvi dio emisije bio je emitiran na Prvom programu HRT-a u subotu, 31. ožujka u 17:43, a drugi dio možete pogledati 7. travnja u 17:40 sati.

Lijepom našom je zabavno-glazbena emisija Hrvatske radiotelevizije. Serija je javnih koncerata tradicijske kulture, prije svega hrvatskog naroda, ali i nacionalnih manjina te jedna od najdugotrajnijih HRT-ovih emisija.

Emisija je postala vrlo popularna među gledateljstvom. Postala je događaj, i omiljena jer je važnost dala malim sredinama koje rijetko dobivaju medijsku pozornost. Snimana je po dvoranama hrvatskih gradova i mjesta, uz tisuće gledatelja, a povremeno se emisije snimaju i izvan Republike Hrvatske, ponajviše u Bosni i Hercegovini i drugim susjednim državama gdje su Hrvati stara zajednica te u državama s hrvatskom dijasporom.

U Selnici nastupali: KUD Selnica, KUU Zasadbreg, KUD Mihovljan, KUD Nedelišće, ŽVS Stridone, MVS Zrinski, ŽVS Sveti Marko, ŽVS Ftičice, TS Zrin, Vladimir Košir Tonka, etno duo Goga i Željko, Blanka Tkalčec, Tamburaši za dušu, Antonela Malis i Kavaliri. Nastupit će i načelnik Općine Selnica Ervin Vičević u pratnji Kumova.

Od poznatih hrvatskih izvođača tu su bil Đani Stipaničev, Ivica Pepelko, Ivan Zak, Đuka Čaić, Vladimir Kočiš Zec, Mirko Švenda Žiga i Zlatko Pejaković.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije