EDUKATIVNIM VIDEO REKLAMAMA aktivni mladi u borbi protiv vršnjačkog nasilja

Vršnjački edukatori Udruge Zora u sklopu projekta ‘Aktivni mladi protiv nasilja’ izradili 5 edukativnih video reklama kako bi educirali svoje vršnjake, ali i širu javnost.

Teme edukativnih video reklama su:
vršnjačko nasilje
nasilje u obitelji
nasilje u vezi
cyberbullying
podrška kome se obratiti ukoliko dođe do nasilja

Kroz četiri radionice mladi srednjoškolci sudjelovali su na radionicama snimanja, montiranja, projekcije i analize edukativnih video reklama koje su vodili prof. Ljiljane Ille i prof. Ivan Čondor, nastavnici strukovnih predmeta u Graditeljskoj školi Čakovec i mentori Filmskog kluba.

U izradi videa sudjelovali su vršnjački edukatori iz Graditeljske škole Čakovec, Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, Gospodarske škole Čakovec i Tehničke škole Čakovec te učenici 3. razreda Graditeljske škole smjera medijski tehničar, koji su im bili mentori.

Kroz reklame, edukatori/ce govore o vrstama i prevenciji vršnjačkog nasilja s ciljem educiranja mladih i javnosti Međimurske županije te stvaranja zajednice s nultom tolerancijom na nasilje.

Nasilje među mladima je oblik agresivnog ponašanja u kojem postoji neravnoteža moći između nasilnika i žrtve, s time da nasilnik ima veću moć.

Vršnjačko nasilje ili uobičajeno zvani ‘bullying’ su svi namjerni, negativni i dugotrajni postupci koji su usmjereni prema nekom djetetu ili mladoj osobi. Vršnjačko nasilje može vršiti pojedinac ili grupa.

Mladi ne mogu sami riješiti problem vršnjačkog nasilja, potrebna im je pomoć odraslih, roditelja i stručnjaka koji rade s mladima.

Mediji su kanal kojima se najlakše dopire do javnosti kako bi postali svjesni u postojanju i rješavanju problema mladih i zato vam unaprijed zahvaljujemo na dijeljenju informacije o ovim edukativnim video reklamama.

Pomozimo mladima, nemojmo dozvoliti da vršnjačko nasilje ostavi posljedice na još nečiji život. Uočavanjem i sprečavanjem nasilja šaljemo mladima poruku da nam je njihova dobrobit važna i da živimo u društvu koje ne tolerira nasilje.

Projekt ‘Aktivni mladi protiv nasilja’ provodi udruga Zora s partnerima Graditeljskom školom Čakovec, Gimnazijom Josipa Slavenskog Čakovec, Ekonomskom i trgovačkom školom Čakovec, Gospodarskom školom Čakovec i Tehničkom školom Čakovec, Udrugom za rad s mladima Breza iz Osijeka, Centrom za kulturu Čakovec te Centrom za socijalnu skrb Čakovec s podružnicom Obiteljski centar Međimurske županije.

Sufinanciraju ga Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i Grad Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije