FOTO Djeca Mačkovca pjesmom u službi humanosti

‘Dođite i podržite naše male Mačkovčane!’, poruka je kojom su agilni članovi Udruge mladih Mačkovec pozivali svoje sumještane i ljude velika i plemenita srca da dođu na Uskrsni ponedjeljak u njihovu sredinu. Pozvali su ih da ih podrže u prezentaciji njihovih pjevačkih umijeća u glazbenom spektaklu Djeca Mačkovca pjevaju.

Dvorana Društvenog doma Mačkovec bilo je dobrano ispunjena njihovim navijačima, obožavateljima, roditeljima, rođacima, prijateljima. Na ulazu u dvoranu košarica za dragovoljne priloge u koji su posjetitelji darovali 2.960 kuna koje su mladi Mačkovčani darovali Marini Hoblaj, predsjednici Udruge udomitelja djece Međimurja.

Ona na pozornici nije skrivala oduševljenje hrabrošću mladih pjevača koji su bili svjesni da svojim dolaskom pred publiku čine velika djela za njihove vršnjake koji nemaju adekvatnu obiteljsku skrb poput njih pa je zato uz njih stala Udruga. Predsjednica je rekla kako će konkretno ovaj dobiveni novac potrošiti za jedan željno očekivani jednodnevni izlet. – Hvala vam djeco, hvala vam mladi Mačkovčani i vama dragi posjetitelji što ste nam to omogućili! – izgovorila je puna emocija.

Toga je popodneva pozornicom doma prošlo 18-tero mališana u kategorijama prvih i drugih razreda, te onih iz trećih i četvrtih razreda. Bili su to: Tena Kiš, Nives Deban, Neva Novak, Sandra Tkalčec, Marija Damiš, Vid Fučko, Ema Lalšovec, Jura An, Luka Mijatović Mandir, Luna Povodnja i Tena Mikulan u kategoriji prvih i drugih razreda te: Elena Ambramović, Vita Bajsić, Mia Šalja, Dorijan Zobić , Sara Markov, Lucija Huzjak i Hana Turk u kategoriji trećih i četvrtih razreda.

Svi su se oni borili za naklonost žirija u kojem su bile: Emina Božić, Jelena Gornik i Ružica Sašek.I nije im bilo lako stoga su svi natjecatelji dobili priznanja i čokolade, no ipak je valjalo proglasiti i najbolje. Kod prvih i drugih razreda to je bila Luna Povodnja za izvođene skladbe Molba gljive muhare, drugo mjesto je osvojila Tena Mikulan sa skladbom Limači, a treće Luka Mijatović Mandir sa skladbom Zeko i potočić.

Kod trećih i četvrtih razreda je najbolja bila, ujedno i ukupna pobjednica, Mia Šalja sa skladbom Vidi se iz aviona. Drugo mjesto je osvojila Hana Turk za izvođenje skladbe Leptirići u trbuhu, a treće je mjesto za izvođenje skladbe Moj daleki prijatelju pripalo Eleni Ambramović.

Nagrade su osigurali sponzori i donatori priredbe kao i domjenak nakon nje. Duboki naklon zaslužuje inventivnost mladih Mačkovca na čelu s 23- godišnjom predsjednicom Leom Kovačić koja nam je rekla kako im je to peta priredba s kojom u zajedništvu s djecom kanaliziraju u humane svrhe.

Priredbu je uz čestitke mladima pozdravio i otvorio Dragutin Balog, predsjednik MO Mačkovec, a obol priredbi je došao dati i mjesni župnik Josip Blažon. Priredba je imala dva voditelja, iskusnog Matiju Topličanca, i malog 10-godišnjeg i simpatičnog Lukasa Dobranića.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije