TJEDNA PROGNOZA Napokon stiže pravo proljeće

Uskrsni ponedjeljak proći će suho i bit će ugodno toplo, ali uz povremeno umjeren jugozapadni vjetar.

Za utorak i srijedu na vidiku je daljnji lagani porast temperature pa će biti sve toplije. Izmjena oblaka i sunca te većinom suho vrijeme povoljno za radove i planove na otvorenom. Polako će sve više nalikovati na pravo proljeće jer će i jutarnja temperatura biti u plusu.

Najviše dnevne brojke približit će se ili popeti blizu 20 Celzijevih stupnjeva, osobito u srijedu kad ćemo imati južinu pa možda dođemo i do 20°C. Južina i približavanje pogoršanja utjecat će na nešto lošiju biometeorološku situaciju pa su moguće manje tegobe kod meteoropata i kroničnih bolesnika.

U četvrtak više oblaka, ali su moguća i kraća sunčana razdoblja. Mjestimice će biti kiše, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Jutro će biti ugodno, ali dnevna temperatura vjerojatno će se malo sniziti u odnosu na srijedu. Nije neko drastično zahladnjenje, nema govora o zimskoj temperaturi.

Zatim bi se vrijeme opet trebalo proljepšati pa bi nam petak donio puno sunca i proljetnu toplinu. Jedino će jutro biti svježe, ponegdje uz kratkotrajnu sumaglicu ili maglu. Danju će uz puno sunca zatopliti blizu 20 Celzijevih stupnjeva.

Za vikend prognoza pokazuje lijepo i sunčano vrijeme uz daljnji lagani porast temperature. To bi trebalo biti ono prekrasno ugodno proljetno vrijeme. Puno sunca, vjetar većinom slab, a temperatura bi s jutarnjih 7-10°C trebala popodne narasti na 20 Celzijevih stupnjeva ili čak i malo iznad 20°C. Lijepi dani idealni za prve izlete, radove na otvorenom, u vrtu, voćnjaku ili na polju.

Naravno, dobro je redovito pratiti prognozu na našem portalu, mobilnoj aplikaciji ili Twitteru jer su moguće i promjene u odnosu na ovu prognozu. Preporučamo da pratite i našu Facebook stranicu “Kad će Kiša”. (Prognozu napisao: Kristijan Božarov. Za detaljniju vremensku prognozu slobodno nazovite 060-555-555. Cijena 3,49 KN/min. iz fiksnih te 4,78 KN/min. iz mobilnih mreža. Davatelj usluge: HT d.d., Savska cesta 32, Zagreb, info tel. 0800-1234, prognoza izrađena 2.4.)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije