ANKETA na placu u Čakovcu: Međimurci vole domaće za Uskrs

Na Veliki petak, 30. ožujka 2018. u prijepodnevnim satima na čakovečkom smo placu zaustavili nekoliko kupaca i prodavača te ih zamolili za minutu njihovog vremena. Saznali smo kako se ljubitelji zdravih i domaćih namirnica pripremaju za Uskrs.

– Imamo obiteljski OPG i povrće koje proizvodimo. Sve što pripremamo za Uskrs i blagdane, uključujući i meso, bit će domaće. (Damjan Groman (24), Novo Selo Rok)

– Za Uskrs svake godine pripremam isto. U mirovini sam i često sam na čakovečkom placu pa tako i danas. Kupim malo šunkice, povrća i jaja pa proslavim penzionerski! (Dragutin Đuranić (68), Čakovec)

– Ovi će blagdani biti obiteljski. Posjetila me kći iz Zagreba, dolaze i djeca, unuci i praunuci. Naš je Uskrs skroman i kršćanski, stoga nosit ćemo i hranu na posvećivanje. (Katarina Stričak (77), Pribislavec)

– Naš je Uskrs obiteljski, na meniju su međimurska tradicionalna jela. Ići ćemo zajedno na misu i bitno nam je zajedničko druženje. (Rudolf Novak (60), Ivanovec)

– Čakovečki plac odlično je mjesto nabave za Uskršnji stol. Šunku uvijek imamo našu domaću, a povrće nam nažalost nije preživjelo ovu zimu pa sam iz tog razloga ovdje. Uskrs ćemo provesti s obitelji. (Katica Legin, Kotoriba)

– Za sad su svi zadovoljni ponudom koju imamo u našoj ribarnici, a danas se najviše kupuju šaran, tolstolobik i pastrva. Trudimo se da naši kupci dođu ponovno i da ne jedu ribu samo kad je post. (Nenad Avramović, Koprivnica)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije