STRUČNI IZLET Društva građevinskih inženjera i tehničara Međimurja

Tridesetak članova Društva građevinskih inženjera i tehničara Međimurje – DGITM Čakovec su, u sklopu stručnog usavršavanja, posjetili rekonstruirani uređaj za pročišćavanje otpadnih voda u Čakovcu.

Ispred domaćina Međimurskih voda d.o.o. uređaj su predstavili tehnički direktor Dario Ban, dipl.ing.građ. i voditelj uređaja Dražen Golub, ing. Radi se o investiciji vrijednosti 48.232.607,73 kune koji je izgrađen na ukupnoj površini od 4,5 ha.

Svrha navedenog projekta je nadogradnja i rekonstrukcija uređaja za pročišćavanje otpadnih voda grada Čakovca na III. stupanj pročišćavanja, kapacitet 75.000 ES (ekvivalent stanovnika) s konačnom obradom i dispozicijom mulja. Izvođenje radova je započelo 16. veljače 2015. godine, a trenutno je u tijeku pokusni rad čiji se završetak planira do 9. travnja 2018. godine.

Članovi društva su nakon stručnog posjeta nastavili druženje u Vinariji Tomšić, na kojem su razmjenjujući iskustva u veselom raspoloženju prepričavali dogodovštine s drugih gradilišta i projekata.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije