TJEDNA PROGNOZA Konačno stižu topliji dani u Međimurje

U nastavku dana dosta sunca, a najviša dnevna temperatura bi mogla narasti na 11 Celzijevih stupnjeva.

Za utorak i srijedu na vidiku je daljnji lagani porast temperature pa će biti sve toplije. Izmjena oblaka i sunca te većinom suho vrijeme ili samo ponegdje koja kap kiše ili kraći proljetni pljusak. Polako će sve više nalikovati na proljeće jer će i jutarnja temperatura biti u plusu.

Najviše dnevne brojke približit će se ili popeti na 15 Celzijevih stupnjeva, osobito u srijedu kad ćemo imati južinu. Južina i približavanje pogoršanja utjecat će na nešto lošiju biometeorološku situaciju pa su moguće manje tegobe kod meteoropata i kroničnih bolesnika.

U četvrtak će biti oblačnije i hladnije. Povremeno se očekuje kiša, osobito u noći i prijepodne. Poslijepodne sve manje kiše i više suhog vremena jer će se pogoršanje polako udaljavati od nas. Jutarnja i dnevna temperatura se neće bitno razlikovati i očekujemo između 4 i 9 Celzijevih stupnjeva uz slab do umjeren vjetar sjevernih smjerova.

U petak još povremeno više oblaka, ali se očekuju i sunčana razdoblja. Jutro će vjerojatno biti malo hladnije nego u četvrtak, ali će danju opet zatopliti jer bi uz sunčana razdoblja i novu južinu ponovno trebalo doći do pritjecanja toplijeg zraka. Popodnevna temperatura možda prijeđe 15 Celzijevih stupnjeva.

Subota bi trebala biti još malo toplija. Izmjenjivat će se oblaci i sunčana razdoblja, ali tijekom dana postojat će mogućnost za malo kiše ili pljusak. Već od jutra ugodno, a dnevna temperatura možda naraste i do 16 Celzijevih stupnjeva.

U nedjelju slično, promjenjivo i toplo uz moguć nekakav proljetni pljusak, a temperatura će i na Uskrs narasti malo iznad 15 Celzijevih stupnjeva. Tijekom Uskrsnog ponedjeljka postojat će mogućnost za malo kiše ili kakav pljusak, ali će još malo zatopliti. Nema sumnje, stiže nam proljetno vrijeme.

Naravno, dobro je redovito pratiti prognozu na našem portalu, mobilnoj aplikaciji ili Twitteru jer su moguće i promjene u odnosu na ovu prognozu. Preporučamo da pratite i našu Facebook stranicu “Kad će Kiša”. (Prognozu napisao: Kristijan Božarov. Za detaljniju vremensku prognozu slobodno nazovite 060-555-555. Cijena 3,49 KN/min. iz fiksnih te 4,78 KN/min. iz mobilnih mreža. Davatelj usluge: HT d.d., Savska cesta 32, Zagreb, info tel. 0800-1234, prognoza izrađena 26.3.)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije