DVD VULARIJA Ponosni na Marinka Orsaga – spasio unesrećnog iz buktećeg auta

95. redovnu godišnju skupštinu u subotu, 24. ožujka 2018. održalo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Vularija. Na skupštini su prezentirana iscrpna izvješća o radu u protekloj godini, te planovi za nadolazeće razdoblje.

Iz prezentiranog izvješća Upravnog odbora od strane predsjednika Kristijana Železnjaka valja izdvojiti da je društvo u protekloj godini organiziralo 3 natjecanja te javnu vježbu VZPO-a Belica-Mala Subotica-Orehovica. U društvo su pristupila tri nova člana slijedom čega u društvu djeluje 138 članova i 33 člana mladeži i pomladka.

Od strane Općine Orehovica društvo je opremljeno s suvremenom vatrogasnom opremom i nadzemnim hidrantom ukupne vrijednosti 30-tak tisuća kuna. Završena je prva faza obnove vatrogasnog poligona, nabavljena su vatrogasna odijela, oprema je redovito servisirana, te je osmišljen i prezentiran novi amblem društva.

Članovi su obilježili Dan Sv. Florijana, organizirali Dane otvorenih vrata, obilježili Dan pada Vukovara te sudjelovali u Koloni sjećanja u Vukovaru. Provodila se obuka članstva te je društvo bogatije za jednog vatrogasnog časnika I. klase i šest vatrogasaca. Istaknut je hrabar i požrtvovan čin Marinka Orsaga koji je spasio unesrećenog iz buktećeg automobila, te naglašeno da je njegov čin rezultat ulaganja u znanje i obuku iz područja vatrogastva.

Zapovjednik Tomislav Čurila izvijestio je skupštinu da su u prošloj godini imali tri požara otvorenog prostora te jednu tehničku intervenciju. Sudjelovali su na općinskim i županijskom natjecanju s dvije desetine mladeži i pomladka te s dvije seniorske desetine. Također, sudjelovali su na nizu kup natjecanja, provodili preventivne preglede kućanstva, hidrantske mreže i bunara.

U žetvenoj sezoni organizirana su dežurstva i pregledi mehanizacije koja sudjeluje u istoj. Financijsko poslovanje kao i financijski planovi prezentirani su od strane tajnika-blagajnika Svena Pintarića. Iz plana rada za slijedeće dvogodišnje razdoblje prezeniranog od strane zamjenika predsjednika Ivana Krčmara valja izdvojiti nabavku vatrogasnog vozila, te nastavak obnove vatrogasnog poligona.

Izvješće Nadzornog odbora iznio je predsjednik Zlatko Orsag. Sva su izvješća jednoglasno prihvaćena od strane skupštine. Podijeljene su spomenice za 20 i 30 godina aktivnog rada u društvu. Prigodnom plaketom društvo se zahvalilo bratimljenom društvu DVD-u Čučerje na 25 godina uspješne suradnje.

Također, plaketom za 20 godina suradnje društvo se zahvalilo i Ognjogasnom društvu Nikitsch-Filež iz Austrije, dok su oni domaćine iznenadili s vrijednom donacijom komunikacijskih radio uređaja marke Motorola. Skupštinu su na kraju pozdravili i čestitali na rezultatima zamjenica načelnika općine Orehovica Dijana Novak te predsjednik Vijeća općine Orehovica Marko Hunjadi koji su bili usuglašeni u daljnjoj podršci općine.

Ispred VZMŽ-e skupštini se obratio Robert Meglić te čestitao tijelima društva na postignutom u prošloj godini. Goran Šestak je ispred VZPO Belica-Mala Subotica-Orehovica čestitao društvu na postignutom te zaželio da panirano u nadolazećem razdoblju i ostvare. Na kraju je prikazan kratki video uradak s javne vježbe VZPO Belica-Mala Subotica-Orehovica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije