ZEU PRODE HODOŠAN Zelena čistka 2018.

Povodom Svjetskog dana šuma i Svjetskog dana voda pod pokroviteljstvom Općine Donji Kraljevec i u organizaciji Zaštitarsko-ekološke udruge “Prode” iz Hodošana, te pod nadzorom poljo-komunalnog redara općine, dana 24. ožujka 2018. godine održana je akcija “Zelena čistka 2018.”.

Akcija se provodila u svim naseljima općine Donji Kraljevec, te na jednom djelu područja općine Domašinec.

U akciju su se uključile Udruge iz Hodošana i Palinovca, kao i OŠ Donji Kraljevec.

Za vrijeme provođenja akcije od otpada su se očistila područja uz ceste prema Hodošanu, područje od nadvožnjaka preko auto ceste kod Turčišća prema Donjem Hraščanu i dio područja “Murščak” do “Zelengaja” gdje su se očistili od smeća šumski predjeli.

Istom prilikom prikupljene su 4 pune prikolice raznog otpada, koji su nakon akcije preuzeli djelatnici komunalnog poduzeća PRE-KOM iz Preloga, te ga deponirali na deponij za odlaganje smeća.

Prilikom provođenja akcije od strane učesnika akcije pronađen je razni infektivni otpad (šprice, igle i sl.), razna ambalaža od herbicida, kao i veći broj raznih strvina (psi, mačke, kokoši) umotani u pvc folije i odbačeni u šumarcima, što je vrlo opasno od širenja zaraza divljih životinja, kao i ljudi.

Zato upozoravamo i molimo sve mještane koji borave na području općine Donji Kraljevec, kao i oni koji migriraju tim područjem da ne bacaju otpad u prirodi, a posebno ne takav opasan otpad, jer tim svojim činom ugrožavaju životinje, prirodu i sve ljude koji tu žive.

Zahvaljujemo se svima koji su se uključili u navedenu akciju, kao i sponzorima akcije općini Donji Kraljevec, općini Domašinec, komunalnom poduzeću “Pre-kom” d.o.o. iz Preloga, restoranu Zelengaj i poduzeću “Poljogram” iz Hodošana, koji su nam svojim donacijama pomogli da se akcija uspješno provede.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije