RUGLO KOTORIBE Hoće li konačno stara škola postati vlasništvo Općine?

Na petoj sjednici Skupštine Međimurske županije koja je sazvana za 29. ožujka 2018. godine (četvrtak) u 9 sati na dnevnom redu naći će se Prijedlog zaključka o prihvaćanju ugovora o prijenosu vlasništva nekretnine (stare škole) na Općinu Kotoriba.

Svrha predmetnog ugovora jest prijenos vlasništva školske zgrade i pripadajućeg zemljišta Općini Kotoriba. U konkretnom slučaju radi se o nekretnini površine od sveukupno 3395 m2. Navedena nekretnina u naravi predstavlja objekt i dvorište stare škole u Kotoribi koja je nakon izgradnje nove školske zgrade i školske sportske dvorane i preseljenja djelatnosti Osnovne škole u novu školsku zgradu postala ruševna.

– Predlaže se Skupštini da raspravi i usvoji predloženi Zaključak, obzirom na namjeru Općine Kotoriba da se prijavi na nacionalne i EU natječaje u svrhu povlačenja novčanih sredstava i provođenja projekata kako bi se predmetna nekretnina preuredila i iskoristila za opće dobro i u interesu svih građana – stoji u prijedlogu zaključka.

Stara školska zgrada u Kotoribi izgrađena je 1860. godine. Nažalost, ta građevina od 2009. godine svakim danom sve više propada. Te je godine Kotoriba dobila novu školu, a stara je ostavljena na milost i nemilost.

Propada iz razloga jer zub vremena na njoj čini svoje, a da bi do kraja doživjela svoj krah kroz taj su se period pobrinuli nesavjesni mještani koji su iz nje iznijeli sve što se unovčiti dade, a bilo je onih koji su ovamo dolazili zadovoljavati svoje potrebe za alkoholom, drogom i drugim niskim strastima.

Sve se to dogodilo jer zgrada koja je vlasništvo Međimurske županije više nikome nije zanimljiva i prestala se voditi briga o njoj. Čelnici Općine Kotoribe imali su ideje i prijedloge u što prenamijeniti školsku zgradu. Prvotno je prema županiji poslana ideja o osnivanju srednje škole, međutim taj prijedlog nije realiziran.

Bilo je riječi i o mogućem hostelu i staračkom domu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije