BOLNICA ČAKOVEC Lani imali 10 fizičkih i 63 verbalna napada

‘Trojica mladića pretukli u nedjelju, 18. ožujka djelatnika zagrebačke KB Dubrava. Svjedoci tvrde da je za mučki napad odgovoran trojac otprije poznatih policiji’. Tako su ovih dana javnost izvještavali svi mediji.

Tragom toga, zanimalo nas je kakvo je sigurnosna situacija u čakovečkoj Županijskoj bolnici.

Odgovor smo potražili kod njenog ravnatelja Roberta Grudića, dr.med.

– U 2017. godini bilo je 10 fizičkih napada na zdravstveno osoblje ŽB Čakovec. Zabilježena su 63 verbalna napada te dvije krađe i dva oštećenja imovine, rekao je na početku ravnatelj.

Tko i kako čuva njihovu sigurnost?

– Dogovorom sa sadašnjom Upravom uvedena je 24-satna zaštitarska služba, a prijašnje uprave smatrale su da je dovoljno samo noćna zaštitarska služba. U smjeni je jedan zaštitar.

Kako su zaštićeni djelatnici i pacijenti tijekom noći s obzirom na nesmetan ulaz u zgradu bolnice?

– Sa zaštitarskom službom dogovoreni je stalni kontakt i intervencija na poziv. Izrađen je elaborat sigurnosti i stvaraju se preduvjeti i za druge oblike povećanja sigurnosti djelatnika, sustav video-nadzora, kontrola ulaska i druge mjere. Nakon dovršetka svih radova planiramo reorganizirati kontrolu ulaska u bolnicu tijekom noći. Bit će to od početka slijedeće godine.

Smatrate da bi se nešto takvo moglo dogoditi u vašoj ustanovi?

– Nitko ne može garantirati apsolutnu sigurnost djelatnika, a niti korisnika usluga ŽB Čakovec. Poduzimaju se sve mjere koje su moguće za maksimalnu sigurnost, poručio je ravnatelj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije