VOZAČI, OPREZ! Velike rupe na cesti Novo Selo Rok – Čakovec

Javio nam se čitatelj kako bi ukazao na loše stanje ceste između Novog Sela Rok i Čakovca. Kaže, kako ima dosta velikih rupa pa vozače poziva na oprez.

– Rupe su svakim danom sve veće i dublje i to na dosta opasnim zavojima. Zar mora netko stradati ili ne daj Bože poginuti da bi se to saniralo? Ili će opet biti (kao i obično) vozač nije prilagodio brzinu uvjetima na cesti. Znakova za oštećenje kolnika nema ni sa jedne strane prometnice, a rupe svakih 100 metara duž cijele relacij – kaže.

Odgovor na njegovo pitanje potražili smo u Gradu Čakovcu.

– Grad Čakovec sklopio je ugovor za održavanje NC prema Zakonu o cestama na području Grada s tvrtkom Tegra d.o.o, Čakovec, u okviru kojeg su obuhvaćeni svi radovi na redovnom i izvanrednom održavanju prometnica a u koje spade je i čišćenje snijega u zimskim uvjetima, održavanje vertikalne i horizontalne signalizacije, nadzor od strane cestarske službe, obilježavanje oštećenja, sanacije udarnih rupa i drugi radovi.

Obzirom na stanje u kojem se nalaze gotovo sve prometnice nakon zimskih uvjeta, stručne službe Grada naložile su pismenim putem početkom mjeseca ožujka 2018., ugovornom izvođaču, učestalu i pojačanu sanaciju udarnih rupa i dr. oštećenja, a sve u skladu s Ugovornom obvezom.

Ugovorni izvoditelj izvjestio je stručne službe Grada o provođenju naloženih mjera i obveza iz Ugovora, da će veće zahvate na sanciji moći provesti kad se ispune vremenski uvjeti potrebiti za takovu vrstu radova, te da redovito provodi zapune evidentiranih udarnih rupa, kaže Dražen Barić, mag.ing.traff.. privremeni pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodratvo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije