PLES Međimurec Jurica Kavran i Tihana Vusić državni prvaci!

Kaštela su nakratko postala najrasplesaniji grad u Lijepoj našoj, a ponajbolji plesači Hrvatske s nestrpljenjem su iščekivali svoje nastupe pred sudcima i publikom, koja je do posljednjeg mjesta ispunila Gradsku dvoranu u Kaštel Sućurcu.

Tijekom cijelog dana iz nje su odzvanjali vrući ritmovi sambe, rumbe, jivea, cha – cha – cha, paso doblea…, dok se šezdesetak najboljih plesnih parova u devet starosnih kategorija, u kvalifikacijama borilo za prolazak u finale i titulu državnih prvaka na ovogodišnjem državnom Prvenstvu u latinsko-američkim plesovima, održanom u organizaciji Hrvatskog sportskog plesnog saveza i plesnog kluba Lolita, te pod pokroviteljstvom Grada Kaštela.

A ona je otišla u ruke, poznavatelji plesa reći će očekivano i zasluženo, Vanje Vujić i Viktora Szabo iz zagrebačkog plesnog kluba Optimus, koji će našu zemlju, zajedno s drugoplasiranim parom iz SPK Zagreb Vedranom Srga i Paulom Hude, predstavljati na europskom i svjetskom prvenstvu, piše Kaštela.org.

Koliko su finalisti, uzrasta od šest do 56 godina, svojim vrhunskim sportskim i plesnim bravurama oduševili mnogobrojne ljubitelje plesa, koji nisu propustili prigodu da uživaju u večeri punoj ritmova koji mame na ples, raskošnim kostimima te gracioznim, a istovremeno i energičnim plesnim pokretima, najbolje govori činjenica da su samo finale doslovno dočekali na nogama, lagano se na tribinama i sami njišući u zaraznim ritmovima, pri tom glasno navijajući za svoje favorite.

I Međimurje je tamo imalo svog predstavnika – Juricu Kavrana iz Čakovca koji je s partnericom Tihanom Vusić u kategoriji U21 osvojio naslov državnih prvaka.

Odlični su bili i ukategoriji odraslih gdje su između 16 parova osvojili odlično 3. mjesto. Jurica i Tihana članovi su PK Spin iz Zagreba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije