ŽUPA MURSKO SREDIŠĆE Smrt vodi s 10:3, sportski rečeno

Kod jutarnje Svete mise na 5. korizmenu nedjelju (18. ožujka) u središćanskoj župnoj crkvi, domaći župnik velečasni Tomislav Antekolović, progovorio je između ostaloga i o budućnosti ove župe, o mladima, ali i roditeljskoj odgovornosti za mlade, pogotovo one koji ne dolaze ili rijetko dolaze na Svete mise.

– Ove godine, do sada, imali smo u našoj župi 3 krštenja i 10 sprovoda. Pitanje je kakva je budućnost naše župe, rekao je župnik Tomislav, dodajući kako uz župu i Grad Mursko Središće potiče i pomaže obiteljima, te naglasio kako je najveća odgovornost na roditeljima.

Sportskim riječnikom izraženo, u Župi Mursko Središće, smrt vodi s 10:3 ili život gubi s 3:10, odnosno već sada je u Murskom Središću 7 ljudi manje nego minule godine.

Župnik je najavio događanja koja predstoje, prvo Procesija na Cvjetnu nedjelju, zatim Veliki tjedan s gradskom Vuzmenkom i Uskrsom. Dodajemo kako je 1. svibnja obljetnica blagoslova kapele Svetog Josipa koju je blagoslovio varaždinski biskup monsinjor Josip Mrzljak (na slici s župnikom Antekolovićem upravo na tom događaju).

Podsjećamo kako je u 2017. godini Župa Mursko Središće imala 25 krštenih i 43 umrlih osoba.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije