‘YOUR EUROPE, YOU SAY’ Hrvatsku predstavljali učenici iz Čakovca

Ovogodišnji ‘Your Europe, You Say’ završio je večeras u Bruxellesu. Na susretu mladih iz cijele Europe ove se godine okupilo 99 učenika iz 28 država članica Europske Unije te pet zemalja kojima je cilj postati dio EU, piše Jutarnji.hr.

Iz naše zemlje bilo je troje učenika čakovečke gimnazije Josipa Slavenskog, koje je vodio profesor Petar Pavlic. Tina Čatlaić, Katja Siročić i Vedran Horvat, inače učenici trećeg razreda gimnazije, podijeljeni su u timove s kolegama iz drugih zemalja i imali su tri sata da zajedno razrade temu i pripreme prezentaciju.

Da je bilo lako, nije, kažu, jer je zapravo riječ o malo vremena, s obzirom da su timovi brojali od pet do petnaest ljudi, pa je ponekad bilo teško dogovoriti se oko svega.

– Iznenadilo me to što je više bio fokus na politiku nego za kulturu. No, to je svakako bilo zanimljivo. Osmislili smo plakat i prezentaciju, a moja grupa je osmislila svojevrsni kulturni erasmus, gdje bi učenici šest mjeseci provodili smješteni u neku drugu državu, učeći o njihovim običajima, hrani, tradiciji… – pojašanjava Čatlaić.

Više pročitajte na Jutarni.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije