FOTO Međimurci u Irskoj: ‘Baš nam je super, ovo je predivna zemlja!’

Deset Međimuraca (na slici njih 8) uživa na desetodnevnom putovanju u Irskoj, a prije toga posjetili su Amsterdam. U Irskoj su smješteni u samom centru Dublina.

– Na putovanju smo posjetili neka od poznatih mjesta kao što su Katedrala sv. Patrika, Dublinski dvorac, Galway (najromantičniji i najsimpatičniji grad u Irskoj), Cliffs of Moher (najpoznatija i najposjećenija atrakcija u Irskoj pod UNESCO-vom zaštitom), King John’s castle, Rock of Cashel (odakle je počelo pokrštavanje Irske) i Ring of Kerry (najljepša cesta za vožnju na svijetu duga 180km).

U Sjevernoj Irskoj posjetili smo Giant’s Causeway ili Prolaz Divova (područje od 40.000 tisuća spojenih bazaltnih stupova nastali vulkanskom erupcijom), Carrick a Rede (viseći most visine 30 metara iznad mora koji je simbol ribara), Dark Hedges (mjesto na kojem se snimala poznata serija Game of Trones) i mnoge druge znamenitosti.

– Baš nam je super! Irska je predivna zemlja, napisala nam je ekipa iz Donje Dubrave, Goričana, Čakovca, Žiškovca, Strahoninca i Zasadbrega koja šalje pozdrave svima u Međimurju.

Tamo se trenutno sve priprema za Patrick’s Day koji se održava u subotu i cijeli je Dublin ukrašen u bojama Irske. – Cijela Irska je predivna, puno zelenila, ovaca, šarenih ulaznih vrata, kućicama koje su sve jednake… Svakodnevno smo susretali Hrvate koji se poslovno nalaze tamo.

Imali smo sreću da je samo jedan dan padala kiša, a imali smo prilike vidjeti kako se u pola sata mogu promijeniti sva godišnja doba, kažu Međimurci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije