ŽIVOT NA MINIMALCU Nema auto, a ljetovanje joj je tek jednodnevni izlet

Danica Gregurić (55) iz Mačkovca za minimalnu plaću radi već najmanje deset godina. Zaposlena je 35 godina u čakovečkom d. d. Čateks, poduzeću za proizvodnju tkanine, umjetne kože, kućanskog rublja i proizvoda za šport i rekreaciju.

– Živim s majkom koja svojom mirovinom pripomaže u troškovima života. Po novom minimalac je 2760 kuna i doslovno mi traje 3 do 4 dana. Kada plaća stigne oko 15. u mjesecu, poplaćam sve režijei ako ostane kakva sitnica, pokušam rasporediti kroz mjesec.

Imamo malo vrta, pa proizvodimo sami nešto hrane. Nemam auto i nikad si ga nisam mogla priuštiti i uopće mi ne nedostaje. Navikla sam na bicikl – kaže Danica za 24sata.

Iako mora paziti baš na svaku kunu koju potroši, kaže da je zadovoljna malim stvarima i da joj je srce puno, pogotovo otkako je postala baka. Svake godine ode na more na jedan dan autobusom.

– Lani sam bila u Crikvenici, prije smo išli u Njivice, Rijeku ili neko drugo mjesto koje je blizu. To me čini sretnom i zadovoljna sam. Drugo si nisam mogla priuštiti – kaže Danica.

Kada bi imala veću plaću i bolje financijske mogućnosti, Danica bi željela putovati. Njezin sada već odrastao sin radi u inozemstvu. Prije nekoliko godina ju je počastio putovanjem u Italiju, Španjolsku i Portugal. To joj se vrlo svidjelo. Kad bi imala dovoljno novaca utrošila bi ga na putovanje u Sjevernu Europu. No od minimalca ne može uštedjeti ni kune.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije